Reklama
Loading...
Reklama


Slovenská liga mala v poslednom období povesť tej, kde chýbali kluby z väčších miest a často v nej hrali tímy, ktoré boli rozlohou aj fanúšikovskou základňou podstatne menšie. Na budúcu sezónu sa to aspoň čiastočne zmení. Ligu opúšťa Sereď, ktorá nedostala licenciu a nahradí ju tradičný klub, Banská Bystrica.

Sereď podáva v tejto sezóne kvalitné výkony a v lige je na piatom mieste. Zákulisne, to ale už také pozitívne nie je. Mužstvo už štvrtý rok v rade nemá vyhovujúci štadión a tak každý rok hralo v prenájme. To isté sa mohlo odsúhlasiť aj na budúci rok, no hlasovanie o tom, aby dostali povolenie hrať na nitrianskom štadióne neprešlo. Klub teda na budúci rok súťaž vynechá a nahradí ho Banská Bystrica, ktorá sa vďaka tomu vyhla baráži o postup, so Zlatými Moravcami.

Bystrica môže priniesť to, čo Seredi chýbalo

Zázemie klubu zo stredného Slovenska je na druhú ligu skutočne nadštandardné, no aj v tej prvej by to malo platiť. Tím má moderný a veľký štadión a takisto solídnu fanúšikovskú základňu. Toto všetko sú veci, ktorými by mal prvoligový klub disponovať.

Čo sa týka kvality kádra, v druhej najvyššej súťaži, hrávajú pravidelne o špicu tabuľky. Komplikáciou, je zväčša to, že v jarnej časti ich výkonnosť väčšinou opadne. Aj to je dôvod prečo sa Bystrica nedostala na postupovú priečku, už skôr. V minulom roku sa takisto dostali do baráže, kde však neuspeli v dvojzápase so Senicou. Rok predtým boli pred rozdelením súťaže na prvom mieste, no prvá v skupine o postup nakoniec skončila Dubnica, ktorá následne nepostúpila cez Nitru.

Dobrým znamením pre súťaž by malo byť aj to, že Bystrica nemá aktuálne žiadne známe finančne problémy, či nevyplatené peniaze hráčom, prípadne personálu. Nanešťastie toto v slovenskom futbale nie je samozrejmosť, nakoľko problémy a meškajúce platy sú pomerne časté.

Atraktívny súper, atraktívne zápasy

Už sme spomenuli, že Bystrica má kvalitnú fanúšikovskú základňu a jedná sa o populárny a atraktívny tím. Profitovať z atraktivity klubu budú však aj súperi. Stretnutia s takýmto atraktívnym tímom určite prilákajú aj priaznivcov druhých celkov.

Hoci sa voči kvalite Serede nemôže povedať nič, nakoľko mužstvo vzhľadom na očakávania malo výborné výsledky, ich meno ako také a prestíž nedokázali na zápasy dostať také množstvo priaznivcov, ako by mohla práve Bystrica. Tá môže mať výhodu aj v tom, že v rámci zemepisnej oblasti nie je veľa ďalších klubov. Dobrým znamením, je aj rekonštruovaný mládežnícky štadión.

Reklama