Reklama
Loading...
Reklama

Není vůbec žádným tajemstvím, že v Edenu je vyvěšený velký inzerát s nápisem „Hledá se útočník, zn.: spěchá!“. V české lize jsou podle slov trenéra Jindřicha Trpišovského pouze dva útočníci typu, který on hledá (nejspíše myšlen Matěj Pulkrab a Ladislav Almási). Čerpat by ovšem jeho tým mohl nakonec ze zahraničí. Známý insiderský účet 1908, jenž se zabývá děním ve Feyenoordu, přišel s informací, že do Edenu má zamířit slovenský reprezentant Róbert Boženík.

Podle zvěřejněných zpráv má být k dotažení transferu velmi blízko a zprávu převzala i další nizozemská média. Údajně se má jednat o hostování s následnou opcí.

Boženík v této sezóně hostoval v druhé německé Bundeslize v dresu Fortuny Düsseldorf. Ve 20 utkáních nasbíral dvě branky, nutno ovšem podotknout že většinu času strávil na lavičce a do hry se dostával spíše jako žolík v závěru utkání.

Útočník Rotterdamu je se svými 188 centimetry a urostlou postavou nebezpečný hlavně ve vápně, v rychlosti ovšem určitě nestrádá. Jde tak přesně o typ hráče, který by se sešívanému týmu hodil. Boženíkovi je navíc teprve 22 let, čímž splňuje kritéria nové slávistické přestupové politiky.

Slovenský fotbalista patří k odchovancům vyhlášené žilinské akademie. Z mateřského klubu zamířil do Eredivisie v lednu 2020. Za Feyenoord má ligovou bilanci 22 utkání, tři góly. Kromě toho patří i do reprezentačního kádru, za který si připsal již 23 startů.

VIDEO: Jeden z gólů Róberta Boženíka v Německu.

https://twitter.com/FeyenoordWatchh/status/1449467325825040385
Reklama