Reklama
Loading...
Reklama

Kvalifikačné miesto do predkola Ligy Majstrov bolo rozdelené, rovnako aj dve miestenky do súboja o Európsku Konferenčnú Ligu. O tú poslednú, sa ale rozhodne až v baráži. Tá má štyroch účastníkov. Zo skupiny o titul tam smerujú Dunajská Streda, Sereď a Žilina. Zo skupiny o záchranu tam smeruje Trenčín.

O účastníkovi zo siedmeho miesta sa nedáva taká dôležitosť, nakoľko je to tím čo sa medzi prvú šesticu nedostal. Musíme však podotknúť, že o tom, kto bude v tej vyššej tabuľke sa rozhoduje hlavne počas prvej polovice časti súťaže. Nakoľko po nej nasleduje prestávka, forma klubov sa môže poriadne zmeniť. A to bol práve tento prípad. Taká Žilina sa medzi hornú polovicu dostala, no ich forma išla po prestávke rapídne dole.

Z tejto skupiny sa na horšie, ako šieste miesto nedá klesnúť, no Žilina je beznádejne šiesta a body zbiera veľmi vzácne. Naopak Trenčín v tej svojej jasne dominuje. Musíme však pripomenúť aj fakt, že súperi oboch klubov, sú diametrálne odlišné. V skupine o záchranu sa stretávajú najmä s tímami bojujúcimi o záchranu a aktuálne aj s klubmi, ktoré sa trápia výkonnostne, prípadne finančne.

Trenčín proti Slovanu ukázal, že vie hrať aj veľké zápasy

Je jasné, že barážové zápasy, budú oveľa intenzívnejšie, ako stretnutia v skupine o záchranu. Duel so Slovanom Bratislava, v slovenskom Pohári, však jasne ukázal, že na veľké zápasy je Trenčín pripravený. Hoci v dvojzápase najskôr remizoval a následne prehral, jednoznačne ukázal ich schopnosť hrať takéto zápasy. V stretnutí s veľkým favoritom boli viac než vyrovnaným súperom.

Takisto po prestávke majú v rámci ligy na konte jedinú prehru. Pre porovnanie, Žilina vyhrali jediný zápas a to ešte predtým, ako sa liga rozdelila. V skupine o titul sa tak zatiaľ výhry nedočkali. Ich súperom, ale bude Dunajská Streda. Ani tá však nemá dokonalú formu. Pred prestávkou bola ich strata na tretie miesto len päť bodov. Medzičasom, sa ale dokázala táto strata rozšíriť na závratných 11 bodov.

Pomôcť, by mohol aj fakt, že kluby zo skupiny o titul, proti ktorým sa predstavia už dlhšie hrajú bez motivácie na väčší úspech. Kvalifikačné miesta, sú už dlhodobo rozdelené a tak sa trio Dunajská Streda, Sereď a Žilina nemuselo snažiť hrať na hrane. Naopak Trenčín, hoci má vysoký náskok, nemal ešte dva zápasy pred koncom jasné siedme miesto a tak nemohol zo svojej snahy poľaviť.

Reklama