Reklama
Loading...
Reklama

S koncem tohoto ligového ročníku vyprší stávající smlouva obránce Ondřeje Kúdely ve Slavii. Ten se, pokud neměl zdravotní problémy, řadil k pilířům zadních řad. Čas ani věk však nikdo nezastaví a všem je jasné, že není daleko doba, kdy si Slavia bude muset Slavia hledat nového obranného krále vzdušného prostoru. Když se však podíváme na Ondřeje Kúdelu na hřišti, rozhodně ještě nepatří do starého železa. Mohl by absolvovat jedno daleké stěhování. Angažmá z kategorie exotických by si totiž mohl vyzkoušet v Indonésii.

Jedno exotické angažmá již má za sebou

Odchovanec Slovácka se po svém prvním velkém přestupu neprosadil v pražské Spartě a po kladenském hostování byl pro něj vysvobozením přestup do Mladé Boleslavi, kde strávil dosud největší část své kariéry. Jistou mezihru zde vytvořilo také jedno neobvyklé hostování. Půlrok totiž strávil v dalekém Kazachstánu a oblékal dres klubu Ordabasy Šymkent. Jednalo se o novou výzvu a té po svém návratu nelitoval. Po jedné sezoně v Liberci pak zažil tu nejúspěšnější část své kariéry. Její mozaika se však ještě může obohatit.

SK Slavia Praha

Ve Slavii podstoupil těžké zkoušky

Se svým současným zaměstnavatelem z Edenu Ondřej Kúdela oslavil tři mistrovské tituly i domácí poháry. Se Slavií si zahrál Ligu mistrů a zažil další zajímavé pohárové jízdy, přičemž v jedné z nich se neplánovaně zviditelnil až moc. V osmifinále Evropské ligy s Glasgow Rangers měl adresovat rasistické urážky záložníkovi skotského týmu Glenu Kamarovi. Celá věc se nikdy zcela nevysvětlila, ale Ondřej Kúdela musel vynechat dalších deset zápasů na mezinárodním poli a řešila se napříč fotbalovou Evropou. Tuto sezonu zase poznamenalo zranění kotníku, díky kterému se spekulovalo o tom, že fotbalová smrtka klepe na dveře. Dokázal se však vrátit a mistrovský klub na něj opět spoléhá.

Kariéra nakonec nečekaně dlouhá?

Podle informací deníku Sport měla před Jiří Kúdelou přistát na stole nabídka tříleté smlouvy, během nichž si může vydělat zhruba 50 milionů korun. Vše by se pak odehrálo v indonéské metropoli Jakartě. Pro pětatřicetiletého hráče se v evropských fotbalových poměrech jedná o něco nepředstavitelného. Čeští fanoušci si vybaví například dvě angažmá českých hráčů v Číně. Zahrál si tam jednak vicemistr Evropy z Anglie 1996 Václav Němeček a v nedávné době také sparťan Bořek Dočkal. Vydá se slávistický obránce ještě jednou do neznáma? Se Slavií dokázal prakticky vše co bylo možné a mnoho dalších výzev už přijít nemusí.

Reklama