Reklama
Loading...
Reklama

V neděli jsem šel na zápas vytočený a ze zápasu odcházel ve stejném stavu. Výhra 3:0 je sice hezká, ale body z minulého zápasu nám nevrátí. Sparta nepomohla a co je nejhorší, ani jejich výkon nevypadal, že by pomoci chtěli. I když jsem viděl některé jarní výkony těch špinavců, říkám si, že možná hráli jen to, na co momentálně mají. Pavel Vrba se již na Letné rozloučil, ale viník celé situace sedí stále v kanceláři. Dokud to na Spartě nepochopí, krok vpřed neudělají – naše plus. Na dálku bojujeme jen s Plzní, ale nevěřím, že ji Votroci nebo Baník o body oberou. Přiznám se tedy, že se s titulem pomalu loučím.

Na zápase se Slováckem jsme mohli vidět duo Vlkanova – Mejdr. První věc je, že hráč typu Adama Vlkanovy v kádru chybí a věc druhá, že Jan Mejdr by mohl být zajímavou alternativou za Alexandra Baha, který si dost možná již balí kufry. Jenže ti Slavii ve světle dnešních událostí na hřišti proti Plzni nepomůžou. Navíc, myslíte si, že je Šádek amatér? Pokud bychom je nechtěli my, ani bych se nedivil lasu z Viktorie.

Jsem ve Standa Tecl Fan Clubu!

Teď už ale k nedělnímu utkání. Nemyslím si, že by výsledek 3:0 úplně odpovídal dění na trávníku. Zápasu určitě pomohla branka Srdjana Plavšiče. Kop to byl fantastický, ale potřebujete i velkou kupu štěstí, aby se míč dostal za brankovou čáru. Bez srbského příspěvku by první půle ze strany našich hráčů byla dosti jalová. Druhý poločas byl již o dost lepší, hlavně nám začínal vycházet presink a aktivita hráčů po ztrátě míče. Hru pozvedly i individuality, zejména Ibrahim Traoré si zaslouží poklonu za své výkony v sezóně. A novou smlouvu. Nicméně nás nad vodou drželo i štěstí. Kdyby Slovácko po minele v obraně srovnalo, tak nevím, nevím. Naštěstí tým podržel skvělý Aleš Mandous.

Kdybych po sezoně řešil situaci s našimi gólmany, jedničkou bych nechal právě jej. Zajímavé je, v jaké sestavě Trpišovského tým dohrával. Traoré na křídle, Schranz na krajním beku, Kačaraba v záloze, ale to je náš Jindra. Já bych se už vlastně ani nedivil, kdyby příště nastoupil na hrotu útoku Kovář.

Po konci zápasu se trenér pustil do kritiky Yiry Sora a abych pravdu řekl, zatím jsem z jeho výkonů v lize dost rozpačitý. Ani bych se nedivil, kdyby v případě dobré nabídky odešel.

Stanislav Tecl v souboji o balon. / Zdroj fotografie: Martin Malý/SK Slavia Praha

Při a po zápase jsem od pár lidí slyšel, jak byl opět nejmarnějším hráčem na place Stanislav Tecl. Začínám cítit, že v tomto ohledu nad sebou ztrácím kontrolu. Nadávky na Standu beru skoro stejně jako nadávky mému dítěti. V současné době není ve slávistickém rybníčku hráč, který by naše fanoušky tolik rozděloval. A já jsem na straně barikády zvané „Standa fan club“. Těch soubojů a náběhů, které v neděli podstoupil, mnoho udržených míčů, skoro vždy se dokázal dostat před obránce a balón pro náš tým uhrát. K tomu, abychom mohli mít územní převahu je Standova práce poměrně důležitá.

Pro mě byl Tecl opět jeden z našich lepších hráčů na place, avšak se najdou takoví, kteří mu při první chybě začnou nepříčetně nadávat a vyhazovat jej. Pro tohle nemám žádné pochopení a Tecla budu bránit až do roztrhání těla! Tedy, pokud bude opakovat podobně solidní výkony, jako je tomu nyní. Podtrženo, sečteno… Pokud chcete kritizovat Tecla, čekejte odvetné reakce z mé strany.

Určitě jste zaznamenali informace o možném odchodu Ondřeje Kúdely, které proběhly médii. Jsem z toho poněkud rozpačitý. Fyzicky se Ousouovi nebo Kačarabovi nevyrovná, ale jeho zkušenosti a klid na míči jsou téměř nenahraditelné a vždy si připadám klidnější, protože naše hra vzadu je organizovanější. Navíc, když budu citovat jednu sešívanou fanynku: „Odchod Kúdely bych obrečela, protože je strašně hezkej“.

Slavie do toho!

Reklama