Reklama
Loading...
Reklama

Bayer Leverkusen se v rámci 32. kola německé nejvyšší soutěže střetl s Eintrachtem Frankfurt. V domácím zápase vyhrál 2:0 a sen o Lize mistrů tak dostává reálné kontury. Na vítězství měl opět velký podíl i český útočník Patrik Schick. Svým gólem na začátku druhého poločasu dal konečnou podobu výsledku a všichni věří, že svou skvělou formu potvrdí i v sobotním zápase na hřišti Hoffenheimu, jemuž se naopak evropské poháry velmi rychle vzdalují. Reprezentační útočník přepsal také další klubový rekord. 

Překonána někdejší bulharská hvězda

V zápase se soupeřem z Hesenska vstřelil sparťanský odchovanec gól číslo dvacet dva v rámci této bundesligové sezony. Překonal tím bulharského útočníka Dimitara Berbatova. Ten dal o jeden gól méně v sezoně 2005/2006, čímž si vystřílel přesun do “kolébky fotbalu”, kde hájil například i dres Manchester United. Tehdy však tým skončil v tabulce až pátý. Nyní se Bayer nachází na třetím místě, přičemž na čtvrtý Freiburg má náskok tři body a o bod více na páté Lipsko. Všichni věří, že tento ročník bude mít to nejlepší možné rozuzlení v podobě bronzové pozice. Bayern Mnichov a Borussia Dortmund se stále nachází v husté mlze.

Zdroj: Bayer Leverkusen

Patrik Schick se dostává do výjimečné pozice

Český útočník působí v současné době jako jasná útočná jednička. To je v některé z elitních evropských soutěží v případě českých útočných es něco výjimečného. Nyní však můžeme oprávněně myslet na to, zda se nestane útočným lídrem celé nejvyšší německé soutěže. V tabulce střelců se před ním nyní nachází pouze legendární polská hvězda Robert Lewandowski hrající v Německu již takřka dvanáct let. Tomu stávající smlouva vyprší na konci příští sezony a ohledně jejího prodloužení zatím nenašel s klubovým vedením společnou řeč. Několikrát se navíc už mluvilo o zájmu jiných hvězdných klubů a není tak zcela jasné, zda bude naplněna.

Má Schick to nejlepší ještě před sebou?

Nynější hvězda Leverkusenu má naopak kontrakt platný až do roku 2025, přičemž klub už musel některým zájemcům důrazně vzkázat, že momentálně není jeho prodej tématem. Vzhledem k jeho věku má navíc stále právo mluvit o tom, že to nejlepší je stále ještě před ním. Vzhledem k tomu, že na účet AS Řím doputovalo za jeho přestup více než 700 milionů korun, se dají předpokládat smělé plány vestfálského klubu, jenž například ještě nikdy ve své historii neslavil mistrovský titul. Svými momentálními výkony Patrik Schick ukazuje potenciál k tomu zcela si podmanit Bundesligu a dostat se do ještě užší evropské útočné špičky.

Reklama