Reklama
Loading...
Reklama

Nedávno sa slovenská liga dočkala prepísania rekordu, keď sa Tomáš Ďubek stal hráčom s najviac zápasmi v našej súťaži. Zdá sa však, že prepisovaniu rekordov nie je koniec, nakoľko Igor Žofčák takmer okamžite prekonal ďalší. Vo veku 39 rokov sa stal historicky najstarším strelcom ligového gólu a musíme dodať, že naozaj stál za to.

Väčšina futbalistov, ktorí sa blížia k štyridsiatke, majú už po kariére, prípadne hrajú v nižších súťažiach. Igor Žofčák, je však priamym opakom. V Michalovciach patrí k oporám a práve spomínaný gól bol veľmi dôležitým. Svojim výstavným priamym kopom pomohol k víťazstvu nad Pohroním, vďaka ktorému si Michalovce držia aspoň teoretickú šancu získať siedme miesto, ktoré zabezpečuje playoff o poslednú miestenku v predkolách Európskej Ligy.

Po predchádzajúcej neúspešnej sezóne, kde museli Michalovce bojovať o to aby sa vyhli zostupovým priečkam, je to teda výrazné zlepšenie. A to aj napriek tomu, že šanca na predbehnutie Trenčína je len veľmi teoretická a ani samotná siedma priečka, ešte európske predkolá nezaručuje.

Hráč sa radí medzi najúspešnejších v slovenskej lige. Získal neuveriteľné štyri ligové tituly na Slovensku, jeden pridal v Česku. Takisto sa trojnásobne tešil z víťazstva v slovenskom pohári. Dva razy uspel aj v superpohári, na Slovensku aj v Česku. Je takisto posledným aktívny futbalistom, ktorý si pamätá tretie miesto z Majstrovstiev Európy do 19 rokov. V spomínanom rekorde, prekonal Viliama Hyravého. Ten mal v čase streleného gólu 38 rokov. Stalo sa tak ešte v roku 2001, v zápase Ružomberku s Trenčínom. Práve s Ružomberkom zažil Igor svoj prvý titul v lige.

Igor Žofčák je úspešný aj mimo futbalu

Veľa hráčov má po kariére množstvo problémov, nakoľko nepoznajú nič mimo futbalu, čo by ich mohlo živiť. Mnoho z nich počas kariéry aj v našich končinách zarába nadštandardne, no takisto to znamená, že vo zvýšenom množstve aj peniaze utráca. Aj preto, máme mnoho prípadov, kedy sa bývalí futbalisti ocitnú vo finančnej tiesni. Legenda Fortuna Ligy, sa však pripravila aj na túto možnosť. 14-násobný reprezentant Slovenska sa mimo hre s loptou venuje aj financiám a už dlhoročne podniká ako finančný poradca.

Po zápase s Pohroním ukázal, že sa nestratí ani v bežnom živote, prípadne sa uživiť, ako automechanik. Autobus Michaloviec nedokázal vyštartovať, no ruku k dielu pri oprave priložil aj Igor Žofčák. Aj vďaka nemu sa on aj celý tím mohli dostať domov.

Reklama