Reklama
Loading...
Reklama

Na podzim byl Denis Alijagič ve Vlašimi strojem na góly. Mateřská Slavia si svůj klenot v zimě stáhla, aby se diamant mohl dobrousit na známé adrese. V Liberci výkonnostně vyrostli bombarďáci Petar Musa s Janem Kuchtou a stejný scénář se očekával i u mladíka s bosenskými kořeny. Šablona na výchovu útočníků, ale zjevně přestala fungovat.

Podzimní kometa

V létě Alijagič spolu s řadou spoluhráčů a trenérským štábem zamířil do Vlašimi, která se stala novým sesterským klubem sešívaných. Projekt, nad kterým visela na počátku řada otazníků, ovšem fungoval náramně. Důkazem je aktuálně druhé místo Vlašimi za vedoucí Zbrojovkou.

Spolupráce se středočeským klubem již po několika měsících přinášela první plody. Tím nejzářivějším byl právě mladý útočník. Ve čtrnácti druholigových duelech se sám postaral o jedenáct branek a na další tři přihrál svým spoluhráčům.

Výborná bilance pro osmnáctiletého mladíčka. Slavia v zimě talentovaného hráče povolala zpět a ten nastoupil do přípravy s A-týmem. Po odchodu střeleckého esa Jana Kuchty se zdálo, že by Alijagič mohl dostat prostor pod vedením Jindřicha Trpišovského. Nestalo se tak.

Zima na tribuně

Zkraje února byl mladík s bosenskými kořeny odeslán na hostování do Liberce s vidinou většího herního vytížení. V minulosti se hostování červenobílých mladíků pod Ještědem Slavii vyplatilo a i sám hráč viděl v hostování šanci na další posun v kariéře.

Dobře rozjetý stroj se ale na severu Čech zasekl. V lize odehrál pouhých 92 minut ve třech zápasech a zbývající duely nesledoval většinou ani z lavičky. Pravidelně nenastupuje ani za liberecké béčko, za které naskočil dvakrát s bilancí dvou gólů a dvou asistencí.

Pravdou je, že konkurence je ve Slovanu aktuálně nebývale silná a prosadit se v ní je pro tak mladého hráče nesmírně složitý úkol. O místo na hrotu útoku Liberce se přetahují zkušený Michael Rabušic, ex-slávista Imad Rondič a hostující Ľubomír Tupta a Júsuf Hilál, který je stejně jako Alijagič kmenovým hráčem Slavie.

Zdá se, že v Edenu neodhadli sílu libereckého útoku. Jinak si totiž lze jen těžko vysvětlit, proč talentovaného hráče poslali vysedávat na tribunu na chladný sever. Při opakovaném pohledu na Alijagičovu minutáž, by totiž velmi pravděpodobně dávalo větší smysl ponechat si mladou pušku v Edenu.

Jakožto odchovanec mohl doplnit tým v Evropské konferenční lize, kde má každý start daleko vyšší hodnotu a zřejmě by dostal příležitost i v lize. Velmi pravděpodobně by posbíral více než 90 minut.

Reklama