Reklama
Loading...
Reklama

Milan Škriniar získal tretí raz za sebou, ocenenie pre slovenského hráča roka. Zažíva skvelé obdobie vo svojej kariére. V klube patrí medzi lídrov a s Interom naďalej bojuje o titul talianskej ligy. Stále však nie je rozhodnuté o jeho budúcnosti. Jeho zmluva vyprší na konci budúcej sezóny.

Škriniar už dlhoročne patrí medzi stálice obrany milánskeho Interu. Hoci mal v predchádzajúcej sezóne v úvode menší výpadok, ktorý vyústil až v stratu miesta v základnej zostave, slovenský stopér nezaháľal a stratenú pozíciu si vydobyl naspäť. Napriek týmto superlatívom je jeho budúcnosť stále otázna.

Problém je v tom, že jeho zmluva sa pomaly ale isto blíži ku koncu. V Taliansku má kontrakt, len do konca ďalšej sezóny a aj preto stále nie je jasné, ako bude kariéra obrancu pokračovať. Ten v nedávnom rozhovore priznal, že je v Taliansku spokojný a čaká sa len na rozhodnutie jeho klubu.

Záujem o Slovákovo zotrvanie, by mal byť zo strany jeho tímu očividný. Prekážka by sa však mohla objaviť na inom mieste a to na tom finančnom. Výborné výkony predvádzali v uplynulej sezóne aj Lukaku či Hakimi. Klub bol však v súvislosti, so znížením výdajov nútený, týchto hráčov predať.

Škriniar bol spájaný s mnohými klubmi

Prestupové špekulácie ohľadom trojnásobného víťaza slovenského hráča roka nie sú ničom zvláštnym. Ak by sa však zopakoval scenár, ako v prípade dvoch spomínaných hráčov, hovorilo sa najčastejšie o sume okolo 80 miliónov. Záujem o obrancu bol za uplynulé roku v mnohých kluboch.

Najčastejšie sa spomínal anglický Tottenham. Tam trénuje hráčov bývalý tréner z Interu, Antonio Conte. Musíme však aj pripomenúť, že prestup do tohto tímu, sa spomínal už v čase, keď bol jeho lodivodom José Mourinho. Meno Škriniar bolo však spájané aj so známejšími klubmi.

Medzi záujemcami boli aj dva španielske veľkokluby Real Madrid a FC Barcelona. V Barcelone sa aktuálne buduje pod vedením trénera Xaviho nové mužstvo. Posila by sa určite hodila aj na post stredného obrancu. Katalánska legenda Gerard Piqué sa blíži koncu kariéry a Samuel Umtiti, máva časté problémy so zraneniami.

Nakoľko hráčovi v Taliansku takmer nič nechýba, jediným lákadlom by mohla byť Liga Majstrov. V tej sa Inter dlhodobo nevie presadiť. Hoci bol tento ročník úspešnejší ako predchádzajúce a podarilo sa postúpiť do osemfinále, tam sa cesta talianskeho veľkoklubu skočila, keď podľahol Liverpoolu. Práve účasť v najprestížnejšej futbalovej súťaži by mohla byť niečo, čo by mohlo prinútiť slovenského obrancu o prestupe uvažovať. Faktom ale zostáva, že je hráčom Interu, ma zmluvu ešte viac ako jeden rok a mimo tohto problému, si v tíme nemá na čo sťažovať.

Reklama