Reklama
Loading...
Reklama
Milan Škriniar
FOTO: www.inter.it
Slovenský futbal, Zahraničí

Škriniar vo vrcholnej forme. Zostane, či si ho vezme iný veľkoklub?

Milan Škriniar aktuálne zažíva skvelé obdobie. Darí sa jemu aj jeho klubu a po mnohých neúspechoch sa podaril aj postup do vyraďovacej časti Ligy Majstrov. Jeho aktuálny kontrakt sa však končí už v lete 2023 a tak je jeho zotrvanie otázne.

Špekulácie okolo slovenského obrancu sa objavujú neustále. Podľa jeho slov je však v Taliansku šťastný a svoj odchod momentálne neplánuje. Nakoľko sa však aktuálne radí medzi najlepších stopérov na svete a záujem o jeho služby je obrovský, stále existuje veľká šanca na jeho prestup.

V minulej sezóne bol často kritizovaný a mal aj veľký výpadok formy, čo následne vyústilo aj v stratu miesta v základnej zostave Interu Miláno. Žilinský odchovanec však na sebe zapracoval a nielen, že sa do zostavy vrátil, ale aktuálne má aj skvelú formu a v tíme je nenahraditeľný. Je jedným z dôvodov, prečo vedú ligu a stále bojujú o titul v Lige Majstrov. Ten vyhral taliansky veľkoklub posledný raz v roku 2010. Naposledy sa takýmto parádnym zákrokom v talianskom pohári, proti AS Rím.

Spojenie Škriniar a Conte?

Po výbornej sezóne Interu v minulom ročníku, pod vedením trénera Conteho sa objavili aj zlé správy. Klub oznámil že nebude schopný, podporovať svojho lodivoda, takými financiami, ako dovtedy. Vyústil z toho aj predaj hviezdneho Lukakua a odchodom zareagoval aj tréner. Už vtedy sa o Slovákovom odchode hovorilo, no napokon z toho nič nebolo.

Hoci sa Inter dokázal udržať na vysokej úrovni, Antonio Conte už pôsobí v Tottenhame a záujem má aj o slovenského obrancu. Dobrý vzťah s trénerom a asi najprestížnejšia liga na svete, môže byť niečo, čo môže hráča k prestupu presvedčiť. I keď špekulácie umocňuje meno na lavičke klubu, o Milana sa zaujímali ešte pod vedením Mourinha. Záujem vyjadrili ale aj také kluby, ako Liverpool, Barcelona, či Real Madrid.

Napriek týmto atraktívnym záujemcom, sa stále javí najpravdepodobnejšie zotrvanie, vďaka čomu by sa Škriniar mohol stať klubovou legendou. V talianskom mužstve už pôsobí piaty rok a keďže má stále len 27 rokov, má zrejme pred sebou ešte pomerne dlhú kariéru. V Taliansku pôsobí už od sezóny 2015/16, kedy ho zo Žiliny kúpila Sampdoria Janov.

Reklama