Reklama
Loading...
Reklama

Dunajská Streda sa zrejme rozlúči so svojou hviezdou v bráne. Martin Jedlička sa nepripojil k príprave svojho klubu a tak sa dá očakávať jeho odchod. O služby českého brankára mala záujem Legia Varšava, no dokonca sa spomínal aj veľký rival, Slovan Bratislava.

Český brankár pôsobí na Slovensku už od sezóny 2018/19 a zatiaľ pôsobil v rámci najvyššej súťaže v Dunajskej Strede. Nakoľko sa ale nepripojil k príprave, dá sa jasne očakávať, zmena klubu. Najaktívnejšie sa spomínal záujem Legie Varšava. Tá zažíva v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom, hrôzostrašnú sezónu.

V minulom roku sa mužstvu z hlavného mesta Poľska darilo a úspešne získali vo svojej lige titul. Na tom sa výrazným spôsobom podieľal Čech Tomáš Pekhart, ktorý bol ich najlepším strelcom. Teraz sa však zdajú byť ako vymenený. Nachádzajú sa na zostupových a existuje veľmi veľká šanca, že tento tradičný tím opustí najvyššiu poľskú súťaž.

Jej bránu aktuálne chráni legendárny brankár Artur Boruc. Ten však má už 41 rokov a budúci mesiac už si k nim pridá ďalší rok. Aj preto by sa angažovanie, stále mladého Čecha zdalo logické. Zo Slovenska prichádza do Poľska veľké množstvo hráčov a brankári patria k tým, ktorým sa darí najviac.

Jednania s týmto klubom, však aktuálne stoja na mŕtvom bode. Je teda otázne či sa niečo takéto uskutoční. Priaznivcov Dunajskej Stredy by určite potešilo zotrvanie ich obľúbenca, no existuje ešte jedna alternatíva. A tá by mohla byť pre fanúšikov DAC oveľa desivejšia ako to, že by Jedlička prestúpil do Legie.

Existuje šanca spojenia Jedlička a Slovan

Hoci spojenie s bratislavským klubom znie šokujúco, istá šanca tu existuje. Slovan aktuálne nemôže byť spokojný so svojimi brankármi. Po odchode Greifa nedokázali Chovan ani Šulla podávať dlhodobo stabilné výkony. To sa odzrkadlilo aj vo výsledkov na kontinente. Preto by pre úradujúceho majstra bolo pomerne logickým krokom, angažovať jedného z najlepších brankárov Fortuna Ligy.

Jedlička má však s priaznivcami Dunajskej Stredy dobrý vzťah a toto by mohlo byť niečím, čo by to absolútne rozbilo. Napriek tomu dobrému vzťahu, sa český brankár nikdy vyložene nevyjadril, že by bol pre neho prestup do klubu hlavného rivala niečím nepredstaviteľným.

Naposledy sa prestup hráča medzi týmito dvoma rivalmi odohral v roku 2019. Vtedy bol Marin Ljubičič prepustený z DAC z disciplinárnych dôvodov. Ihneď na to ho podpísal Slovan a chorvátsky záložník sa stal jedným z kľúčových hráčov na ceste Slovana za titulom.

Reklama