Reklama
Loading...
Reklama

Sigma Olomouc zahájí soutěžní fotbalový rok 2022 na desátém místě ligové tabulky. Když se podíváme na celkové nejvyšší domácí soutěže, nedá se v jejím případě očekávat boj o záchranu a zároveň je jí výrazně vzdále horní část tabulky. Této situaci odpovídá také chování klubu na přestupovém trhu. Zde můžeme vidět například odchod Radka Látala na hostování do Karviné, ale největší událostí je patrně návrat Mojmíra Chytila z hostování v Pardubicích, kde zažil útočník velmi povedený podzim.

Do Pardubic mířil s vírou ve větší herní vytížení. Na kontě měl do té doby pět ligových branek a na podzim zažil patrně svou nejpovedenější ligovou epizodu. Zasáhl do šestnácti zápasů a připsal si do ligové statistiky dalších pět gólů. Tu první vstřelil v zápase s Bohemians Praha 1905. Pardubice v něm porazily “klokany” 3:0, přičemž v zápase v Ďolíčku byl tým Jiřího Krejčího veden jako domácí. Hlavní střeleckou přehlídku si však Mojmír Chytil nechal na přelom listopadu a prosince.

Nejprve otevřel skóre ve vítězném zápase s Teplicemi, kde jeho tým vyhrál 2:1 a nejpovedenější utkání sehrál na hřišti Mladě Boleslavi. Díky dvěma gólům měl hlavní podíl na vítězství 3:2. Pátý gól vsítil v zápase s týmem, proti němuž otevřel svůj pardubický gólový účet. Byl autorem prvního gólu v zápase s Bohemians 1905, přičemž si z něj Pardubice znovu odnesly tři body díky vítězství 2:1. Další gólový zápis v rámci české nejvyšší soutěže však bude moci provést v dresu Sigmy Olomouc.

V týmu trenéra Václava je vnímán jako největší posila. Všichni věří, že naváže na svou formu z období před Vánocemi. Samotný útočník mluví o účinkování v pardubickém dresu v superlativech a jejich trenér Jiří Krejčí vnímá jeho odchod jako velkou ztrátu. Říká, že bez jeho účasti by byl bodový zisk Pardubic mnohem nižší. Východočeský tým vidíme nyní na třinácté pozici a boj o záchranu tak jistě bude hlavním jarním tématem. Bez pomoci olomouckého odchovance by byla podle pardubického trenéra pozice jeho týmu mnohem horší.

Přichází však otázka, zda je jeho návrat na Hanou dobře načasovaný. V Pardubicích panovala spokojenost s jeho výkony a jeho setrvání patřilo k pardubickým prioritám. Nyní je otázkou, zda byly obě strany na tuto situaci připraveny. Pardubice si musí rychle najít patřičnou náhradu za jeho herní i gólovou pomoc a samotného Mojmíra Chytila čeká znovu boj o lepší pozici v týmu Václava Jílka. V hanácké metropoli věří, že naváže na své výkony v dresu Pardubic.

Reklama