Reklama
Loading...
Reklama

Trenérský štáb Baníku v čele s Ondřejem Smetanou Adamu Jánošovi vysvětlil, že pro jarní část této sezony pro něj není v ostravském týmu místo. Herní vytížení měl opět získat v nedaleké Karviné. Ta má před sebou vlastně neřešitelný úkol v podobě záchrany nejvyšší soutěže ve městě na řece Olši. Pracovitý defenzivní hráč však může karvinské jaro nakonec sledovat v roli diváka. Zájem o jeho služby totiž projevil polský klub Bruk-Bet Termalica Nieciecza. Jeho pozice se v mnohém podobá té karvinské.

Poslední tým polské nejvyšší soutěže Ekstraklasa ztrácí šest bodů na pozici znamenající záchranu v nejvyšší soutěži. Pomoc do tohoto boje začal klub hledat v České republice. Do Polska se vrací někdejší český reprezentant Radoslav Látal v roli trenéra a jeho asistentem bude letitá opora Sigmy Olomouc Radim Kučera. Do malé vesničky na jihu Polska již dorazil také někdejší obránce Sparty Matěj Hybš. Ten si zatím nevybojoval místo v sestavě Viktorie Plzeň a musel přijmout další výzvu. Polský tým ho přivedl jako jistou alternativu poté, co odmítl odejít z Baníku Ostrava Jiří Fleišman.

K pohybu mezi Baníkem Ostrava a Bruk-Betem Termalica však přesto může dojít. Dres polského týmu mohou obléknout hned dva hráči, pro něž není momentálně v Ostravě místo. Má se jednat o Adama Jánoše a Jakuba Pokorného. V případě Adama Jánoše se přitom považovalo za hotovou věc hostování v Karviné. Jeho působení však ještě nebylo stvrzeno podpisem a nyní přichází otázka, zda se neuskuteční jiný scénář. Z pohledu samotného hráče by odchod do Polska patrně dával větší logiku.

Adam Jánoš: Bod je důležitý, ale chtěli jsme tři – FC Baník Ostrava
Zdroj: FC Baník Ostrava

Tým Radoslava Látala se krčí na posledním místě tamní nejvyšší soutěže a v dosavadním průběhu sezony vyhrál pouze dva zápasy. V domácím zápase porazil Slask Wroclaw a s prázdnou odjel v září také tým Górnik Zabrze. Veselý scénář v podobě záchrany se však stále jeví pravděpodobněji, než jak je tomu v případě Karviné. V tomto případě se jeví snaha o záchranu jako předem prohraná bitva.

Fanoušci berou Radoslava Látala jako jednu z hlavních nadějí pro boj o záchranu. V Polsku totiž prožil mistr české ligy s Baníkem Ostrava z roku 2004 své patrně nejúspěšnější trenérské angažmá. Na jaře 2015 přišel do týmu Piast Gliwice a sezonu s ním ukončil na 12. místě. V následujícím ročníku obsadil s týmem druhé místo a dostal se do boje o Evropskou ligu. Radoslav Látal se posléze stal nejlepším trenérem polské ligy v sezoně 2015/2016. Samotné jméno Radoslava Látala může vnést mezi hráče a fanoušky jistou naději. I z tohoto důvodu může být tento scénář pro Adama Jánoše jako atraktivnější než přesun do Karviné.

Reklama