Reklama
Loading...
Reklama

Kluby z Fortuna Ligy aktuálne hráčov skôr predávajú, ako nakupujú. Najvyššiu slovenskú súťaž opustili také mená ako, Bichakhchyan, Twardzik, či Goljan. Toto však neplatí o bratislavskom Slovane. Ten aktuálne skôr nakupuje a ďalším na zozname, má byť 24-ročný útočník Ivan Šaponjič, z Atletica Madrid.

Hoci je Šaponjič kmeňovým hráčom španielskeho veľkoklubu, v prvom mužstve odohral len päť zápasov s celkovou minutážou 111 minút. V poslednej sezóne hosťoval v Cádize, kde sa v deviatich stretnutia strelecky presadil jeden krát.

Najmä vďaka tomu, že denne trénuje s útočníkmi svetového formátu, ako sú Luis Suárez, Antoine Griezmann, či Joao Felix, by mohol priniesť do našej ligy tie najlepšie atribúty španielskeho futbalu. Nakoľko má Šaponjič pred sebou posledný rok zmluvy, je toto posledná šanca pre klub, získať z jeho predaja nejaké peniaze.

Šaponjič ako riešenie problému v ofenzíve

Slovan aktuálne disponuje troma útočníkmi na hrote. Samuel Mráz aktuálne nepodáva ideálne výkony a je otázne, či sa hosťovanie zmení na trvalý prestup. Adler da Silva je stále kmeňovým hráčom Pohronia a ani on zatiaľ nemá dosť presvedčivé výkony na to, aby si vyslúžil prestup.

Ezekiel Henty mal v jednom čase sezóny skvelé obdobie, kedy strieľal jeden gól za druhým. V závere jesennej časti, však jeho forma išla rapídne dole, aj zásluhou zvýšenej váhy. Aj preto je teraz pre vedúci klub slovenskej súťaže, na mieste riešenie alternatív pre útok. Šaponjič na seba najviac upozornil v roku 2015, kedy vo veku sedemnásť rokov, prispel dvoma gólmi k titulu majstra sveta do 20 rokov. Vďaka tomu si vyslúžil prestup z Partizanu Belehrad do Benfica Lisabon za tri milióny eur. Tam však zápas v prvom tíme neodohral a v lete 2019 smeroval za pol milióna do Atletica Madrid

Reklama