Reklama
Loading...
Reklama

Tým Slovácka můžeme nyní v zimní přestávce vidět na čtvrtém místě tabulky, přičemž družina vedená Martinem Svědíkem má tříbodový náskok na pátý Baník Ostrava. Na začátku sezony absolvovalo Slovácko neúspěšný dvojzápas s Lokomotivem Plovdiv, ale vzhledem k dosavadnímu ligovému dění může mít stále oprávněně pohárové ambice. Během zimní přestávky však panuje v případě tohoto týmu až přílišný klid v přestupovém dění. To však může znamenat velkou nejistotu před začátkem příští sezony-

Jako největší událost berou fanoušci patrně návrat brankáře Tomáše Fryštáka, jehož jedinou jistotou je to, že začne své účinkování na postu brankářské dvojky. Kádr se rozrostl o několik odchovanců klubu a trenér Martin Svědík otevřeně mluvil o tom, že je smířený s úkolem ukázat, jak dokáže “vařit z vody”. Vzhledem k dosavadní délce svého angažmá je smířený s danou situací. Ta se však může před následujícím ročníkem změnit. Pohyb v kádru totiž může být výraznější než v minulých letech. 

Slovácko má ze všech ligových týmů nejvyšší věkový průměr dosahující takřka třiceti let. Logicky se tak blíží období většího průřezu kádrem a začátku působení nové hráčské generace. Když se však podíváme na momentální situací nemusí se jednat o postupnou proměnu hráčského kádru, ale dost možná proběhne “léčba šokem”. Ta může znamenat pochopitelně další zkoušku pro trenéra Martina Svědíka, který tráví v týmu Slovácka již čtvrtou sezonu, což není v českém fotbalovém světě přílišným zvykem. Několik opor však patrně na konci tohoto ročníku ztratí.

Foto: 1- FC Slovácko

Posledním zápasem této sezony se naplní současné smlouvy Michala Kadlece, Milana Petržely, Marka Havlíka, Václava Jurečky, Stanislava Hofmanna a s týmem se může rozloučit také exotická akvizice z ostrova Curaçao Rigino Cicilia. Naskýtá se tak otázka, zda je Slovácko na tak razantní změnu připraveno. U Michala Kadlece a Milana Petržely už patrně panují úvahy o důstojném rozloučení se zajímavými kariérami a v případě dalších hráčů se zatím nemluví o vášnivém jednání na téma prodloužení smlouvy.

V případě všech těchto hráčů můžeme vidět velmi slušné herní vytížení. Nejmenší počet ligových zápasů má na svém kontě Rigino Cicilia. Ten zatím zasáhl do patnácti ligových duelů tohoto ročníku. Slovácko musí postupně dokazovat, že je připraveno zvládnout ligovou situaci bez nich, přičemž si však nemůže dovolit mnoho ztrát v rámci nejvyšší soutěži. Především ostravský Baník totiž dýchá týmu ze Starého Města na záda. Vzhledem k postupnému zlepšování situace v ligové tabulce během posledních let rostou pochopitelně i požadavky tamních fanoušků. Ti však musí být připraveni i na scénář v podobě těžké fotbalové kocoviny. 

Reklama