Reklama
Loading...
Reklama

Adam Goljan zrejme nebude jediný Slovák, ktorý zakotví v českej najvyššej súťaži. Baník Ostrava si vyhliadol ďalšieho slovenského útočníka. Mal by som byť hrdina Michaloviec, Matej Trusa.

Ostravský Baník, musí mať pri príležitosti stého výročia klubu, len tie najvyššie ambície. Jesenná časť sezóny sa im vydarila, no ešte nie je koniec. Aj preto chce klub posilniť a jednou z posíl ma byť Matej Trusa, mládežnícky reprezentant Slovenska.

Ten je aktuálne jeden z dôvodov, prečo sa Michalovce držia mimo zostupových priečok. Mladý útočník vsietil v tejto sezóne, v lige šesť gólov. Bolo to v šiestich rôznych zápasoch, z čoho až trikrát to zabezpečilo výhru jeho klubu. Aj to je jeden z dôvodov, prečo si drží východoslovenský klub odstup od priečok, ktoré hrozia zostupom do druhej ligy.

Povesť si zlepšil aj v reprezentácii. Za slovenskú „dvadsaťjednotku“ sa najviac ukázal hattrickom proti Malte. Hoci má Trusa len 21 rokov, v mužskom futbale, nie je žiadnym nováčikom. Za prvý tím Michaloviec hráva ligu už od sezóny 2018/19.

Po zranení ešte silnejší

Ešte v roku 2019 v zápase s Trenčínom ho veľmi nešetrným zákrokom zložil trenčiansky bek Cole Kpekawa. Trusa zostal ležať a jeho noha bola vo veľmi neprirodzenej pozícii. Súperov hráč okamžite dostal červenú kartu a dokonca aj niekoľko mesačný dištanc. Pre mladého Slováka, to ale znamenalo veľmi dlhé obdobie bez futbalu.

Potom sa však vrátil oveľa silnejší a hoci to bolo hrozivé zranenie, mladý útočník sa k futbalu vrátil a momentálne patrí k hviezdam svojho klubu.

Almási sa presadil, napodobní ho Trusa?

V českom klube nie je Slovák v útoku žiadnou novinkou. V aktuálnej sezóne je Ladislav Almási ofenzívnou hviezdou. Počas doterajšieho priebehu súťaže, už vsietil osem gólov a je najlepším strelcom klubu. Aj toto môže byť dôvod, prečo sa Baník opäť zameral na hráča zo Slovenska. Nie je to však jediný záujemca. Trusa má stále možnosť zotrvať v rodnej krajine. Ďalším záujemcom, je totiž Žilina.

„Evidujeme niečo okolo neho, zatiaľ je to ale neoficiálne. Žiadna ponuka na klub neprišla, vyjadril sa spolumajiteľ klubu Ján Sabol, ktorý ešte dodal „Ide o Baník Ostrava“.

„Záujem z klubov určite cítim, nejako to ale neriešim. Veciam nechávam voľný priebeh. Samozrejme, aj by som sa rád posunul, no nie je to iba na mne. Mám platnú zmluvu s Michalovcami, takže začínam prípravu tu,“ vyjadril sa k danej situácii aj michalovský strelec

Reklama