Reklama
Loading...
Reklama

Žilina pokračuje vo svojej tradícii a naďalej posiela hráčov do európskych klubov. Ďalším z nich by mal byť 20-ročný krídelník, Adam Goljan, ktorý sa v aktuálnej sezóne prepracoval v Žiline do základnej zostavy. Takisto okúsil aj európske pohárové súťaže, nakoľko si zahral aj Konferenčnú Ligu.

Slovenský reprezentant do 21 rokov by mal do českého veľkoklubu prísť, skôr ako posila pre budúcnosť. Očakáva sa, že bude nastupovať skôr za B-mužstvo. Na druhú stranu podobnú situáciu mal aj pred sezónou v slovenskej lige. Za Žilinu sa takisto očakávalo pôsobenie v juniorke.

Pred touto sezónou mal hráč na konte len päť zápasov v dospelej kategórii. No vďaka skvelým výkonom v príprave a odchodom v jeho klube sa dostal až do základnej zostavy. Hoci musíme spomenúť aj to, že k tomu výrazne pomohol aj odchod Kurminowskiho, po ktorom zostalo v ofenzíve voľné miesto.

Goljan ako náhrada za Karlssona?

Hoci je ešte priskoro hovoriť, akú bude mať mladý Slovák v mužstve úlohu, typologicky je podobný Davidovi Mobergovi Karlssonovi, ktorý mužstvo pred nedávnom opustil. Vie zahrať na oboch krídlach, hoci primárne hráva na ľavom. Jeho prednosťou, je hlavne jeho technické vybavenie, ktoré už predviedol v slovenskej najvyššej súťaži. Takisto svoj talent ukázal v Konferenčnej lige, ako aj v zápasoch za slovenskú „dvadsaťjednotku“.

V nej síce ešte nemá gól v súťažnom zápase, no pravidelne hráva a je prínosom pre mužstvo. Naposledy sa proti Španielsku do 21 rokov ukázal krásnou prihrávkou na vedúci gól.

Tento nákup, zároveň ukazuje spôsob, ktorým sa chce Sparta uberať. Nakoľko je to mladý hráč, ktorý už má skúsenosti s dospelým futbalom. Hoci by nemal začať v hlavnom tíme, v tejto situácii sa už raz nachádzal a dokázal sa do neho prepracovať. V Žiline bol v rezerve lídrom a práve vďaka tomu sa Goljan nakoniec objavil v prvom mužstve. V Česku však bude musieť tento počin zopakovať a to dokonca na vyššej úrovni, vzhľadom na ofenzívnu silu Sparty

Reklama