Reklama
Loading...
Reklama

Anglická mise Jana Žambůrka je definitivně u konce. Talentovaný záložník opouští Brentford a vydává se za novou výzvou do dánského Viborg FF. V týmu se setká s trenérem Larsem Friisem, pod nímž působil již právě v Brentfordu. Žambůrek působil na britských ostrovech od roku 2018, tehdy přišel společně s Matějem Majkou.

Brentford zahájil tento ročník Premier League velmi nebojácně. Nováček obral o body Arsenal, West Ham i Liverpool, což jsou v současnosti týmy z první pětky. Ovšem Žambůrek nastupoval pouze za rezervní tým, který se neúčastní žádné soutěže a hraje pouze přátelské zápasy.

Změna prostředí se jeví jako logický krok. Český talent musí, pokud možno, pravidelně hrát a dále se rozvíjet. Viborg hraje nejvyšší dánskou soutěž, Superligu. Po podzimu je na osmém místě se ziskem 20 bodů. Tým ztrácí pět bodů na šesté místo, které jako poslední zajišťuje účast ve skupině o titul.

Žambůrek podepsal s Viborgem dlouhodobý kontrakt, který vyprší v létě roku 2025. V tiskové zprávě agentury Sport Invest se rozpovídal o tom, jak na něj nový klub zapůsobil.

Atmosféra v klubu i nastavení lidí, jak jsou všichni otevření a snaží se mi usnadnit vstup do nového prostředí, to je strašně příjemné. Je to rodinný klub, který má po postupu do dánské ligy velké ambice.

Své vyjádření přidal pro klubový web i sportovní manažer Jesper Fredberg.

Je to hráč, kterého sledujeme dlouhou dobu, a i když je mladý, nasbíral už spoustu zkušeností a moc se těšíme, až ho uvidíme v zeleném dresu

Propojení Brentfordu a Dánska ostatně není žádnou novinkou. Na soupisce A-týmu najdeme hned šest dánských fotbalistů, anglický celek k tomu vede dánský trenér Thomas Frank. Sám Žambůrek pro klubový web prozradil, že mu tato okolnost velmi pomohla.

…během svého působení v Brentfordu jsem se naučil něco málo o dánském fotbale a kultuře, takže se opravdu těším, až začnu.

A jaká je jeho konečná bilance? V dresu Brentfordu nastoupil celkem do třiadvaceti soutěžních zápasů, v nichž zaznamenal dvě asistence. Krátce se mihl na hostování v Shrewsbury, kde naskočil pouze do šesti utkání.

Reklama