Reklama
Loading...
Reklama

Nadějnou pozici Baníku v tabulce po posledním ligovém zápase v roce 2021 velmi zastínila smutná přestupová zpráv. David Lischka hostoval v Ostravě jako hráč Sparty, přičemž se měl po skončení sezony vrátit na Letnou. Celá věc má však na začátku nového roku poněkud jiné turbulence. Letenští si svého obránce nejprve vyžádali zpět již během zimní přípravy, což se nemělo samotnému obránci příliš zamlouvat. Na jeho odchod nebyl patrně Baník připravoven. V zákulisí však tikala ještě jedna velmi nepříjemná přestupová bomba. Ani ta však podle všeho nevybouchne a Baník půjde do jarních bojů s důležitými oporami.

David Lischka se během podzimní části soutěže stal jasným vůdcem obrany svého mateřského klubu. A ten uzavíral tento rok jako pátý tým tabulky a mezi jeho fanoušky stále panují myšlenky na evropské poháry. Prožíval hostování, jehož součástí byla i opce. Najednou stál před úkolem znovu bojovat o místo v sestavě pražského klubu. Trenérský štáb Baníku měl rychle najít nového vůdce ostravské defenzivy, ale tato otázka bude však podle všeho nečekaně rychle a elegantně vyřešena.

Podzimní opora zadních řad si bude podle Deníku opakovat cestu na stadion, po němž se nedávno proháněl i slavný atlet Usain Bolt. S Baníkem by tak mohl oslavit stoleté výročí založení klubu. Účast v evropských pohárech by byla pro něj i celý tým vedený nyní Ondřejem Smetanou velmi pěkným dárkem. U Davida Lischky se navíc nemá jednat jen o hostování, ale má je uskutečnit jeho přestup na rodnou hroudu. Baník prý obohatil sparťanskou pokladnu o 15 milionů korun, přičemž původní nabídka Baníku měla být mnohem nižší. Ten však ukázal zvýšenou ekonomickou sílu a jedná se o důrazný vzkaz soupeřům před bojem o pohárovou Evropu.

Zdroj: FC Baník Ostrava

Baníkovská radost může být navíc vzhledem k dalšímu možnému dění umocněna. Sparta naznačuje také zájem o služby dalšího hráče z baníkovské soupisky.  Yira Sor představoval jednu z jejích priotit v zimním přestupovém období, ale dres Baníku bude podle všeho oblékat i v jarní části soutěže. Představy se totiž mají výrazně odlišovat. Sparta měla nabídnout 15 milionů korun spojených s definitivním návratem Davida Lischky do Baníku. Ostravský tým měl ale požadovat dvojnásobnou částku.

Pokud setrvá zájem Sparty o služby nigerijského záložníka, má se celá věc řešit nezávisle na záležitosti návratu Davida Lischky do Ostravy. To se však patrně neslučuje s představami Sparty. Pokud skutečně nastane očekávaný scénář, můžeme prezentovat Baník Ostrava jako jasného vítěze tohoto přestupového zápolení. Vzhledem k tomu, jak rychle se měla změnit situace například kolem Davida Lischky, můžeme Václava Brabce prezentovat jako velmi dobrého vyjednavače, který nechodí na schůzky se svými protějšky v poraženecké náladě.

Reklama