Reklama
Loading...
Reklama

Žilina sa dlhodobo pýši tým, ako dokáže skvelo hráčov vypracovať. Hráčov zhodnotí a napokon ich predá do zahraničia. Počas jarnej časti súťaže odišli z klubu Kurminowski a Bernát. Teraz odchádza ďalšia hviezda. Vahan Bichakhchyan prestupuje do Pogoň Štetín, ktorý je v priamom boji o titul poľskej ligy.

Arménsky ofenzívny záložník pôsobil v slovenskom klube od sezóny 2017/18. Počas tohto obdobia síce nedosiahol na trofej, no v rámci individuálnych štatistík patril k vedúcim hráčov tímu. Za celé obdobie v Žiline, odohral Vahan Bichakhchyan 85 zápasov. V nich vsietil 25 gólov, ku ktorým pridal 15 asistencií.

„Vahan rozmýšľal nad touto ponukou už dlhšie a po vianočných sviatkoch nám oznámil, že by rád vyskúšal ďalšiu výzvu vo svojej kariére. Veľmi zavážilo aj to, že Pogoň pred pár dňami predal hráča hrajúceho na Vahanovej pozícii do Anglicka, a tak sa zvýšila šanca na pravidelné zápasové minúty už od začiatku jeho pôsobenia. Poľská súťaž je momentálne na vyššej úrovni z viacerých pohľadov, o čom svedčia aj mnohé prestupy hráčov do kvalitných európskych líg,“ povedal športový manažér MŠK Karol Belaník.

Bichakhchyan mení boj o európske súťaže, za boj o titul

Do poľského Pogoň Štetín prestupuje podľa webu transfermarkt, za úctyhodných 900000€. Tento klub stráca na vedúce mužstvo poľskej ligy, Lech Poznaň, len štyri body. Na rozdiel od pôsobenia na Slovensku, kde doteraz so Žilinou bojoval o miesta zaručujúce európske súťaže, tak bude hrať o titul v Ekstraklasa.

V poslednom stretnutí slovenskej ligy síce v kádri Žiliny v zápase so Slovanom chýbal. S fanúšikmi sa však v podobe zápasu rozlúčil ukážkovo. Proti Trenčínu, s ktorým odohral, za „Šošonov“ svoj posledný zápas, si pripísal gól a asistenciu. Tými, pomohol k výhre 3:1. Žilina si však v boji top šiestich klubov, ktoré sa dostanú do skupiny o titul bude musieť poradiť bez neho. Ak sa teda na tieto priečky vôbec dostane. Z ich pozície ich môže ohroziť ešte Sereď, ktorý tri zápasy pred koncom základnej časti, stráca štyri body.

Reklama