Reklama
Loading...
Reklama

Přestupové období nabízí nespočet zajímavých soubojů o hráče. Jedním z těch nejaktuálnějších, který se právě odehrává na českém trhu, je boj o člena širšího kádru reprezentace České republiky, stopera olomoucké Sigmy Václava Jemelku.

Šestadvacetiletý Jemelka, který s výjimkou téměř ročního hostovaní v belgické Lovaňi celou kariéru strávil v Olomouci, tak má na stole vynikající příležitosti pro svůj další fotbalový rozvoj.

Zatímco zájem plzeňské Viktorie trvá zhruba měsíc, zprávy o zájmu Baníku kolovaly ostravským prostředím teprve v závěru minulého týdne, a až dnes je pro IDNES.cz potvrdil hráčům agent Roman Brulík.

 „Zájem klubu nás těší. Nabídka je velice zajímavá, jde z ní cítit, že o Vaška má Baník opravdu zájem,“ uvedl o zájmu Ostravy

Podle posledních informací, měla částka nabídnuta za hráče přesahovat hranici deseti milionů korun plus další případné bonusy pro olomoucký klub.

Pro Slezany by Jemelkův přestup znamenal vyřešení situace na pozici levonohého stopera, kterého po nuceném odchodu Davida Lischky (jenž se vrátil po půročním hostování do Sparty Praha) stále akutně hledá.

Zatímco Pro Plzeň, by mohl znamenat příjemné okysličení zadních řád ke kvartetu Hejda, Kaša, Pernica či Gabriel.

Na jednu stranu se zdá, že by Jemelka mohl být ideální volba k olomouckému odchovanci ve službách FCB Jaroslavu Svozilovi, či další variantou pro plzeňského trenéra Michala Bílka. Na stranu druhou je tento přestup, vzhledem k zdravotním trablům stopera v uplynulém roce taktéž možným riskem pro všechny zúčastněné strany.

Hračům agent ovšem potvrdil zájem o hráčovy služby z 2. německé Bundesligy, a rovněž další zahraniční nabídky.

Podle trenéra Olomouce Václava Jílka zase stále existuje varianta o setrvání klíčového beka pro jarní část sezóny. Při otázce na Jemelkovo setrvání v týmu reagoval při startu zimní přípravy následovně: „Zatím nemám žádnou informaci o tom, že by měl odcházet, ale nějaký zájem samozřejmě registruju,“ sdělil.

Je tedy otázkou nejbližších dnů, jak tento případ dopadne a jakou variantu si hráč pro svou kariéru zvolí.

Reklama