Reklama
Loading...
Reklama

O Jana Kuchtu je zájem v zahraničí, Michael Krmenčík fanoušky Slavie nenadchnul. Není tak divu, že vítěz posledních tří ročníků Fortuna ligy upřel svůj zrak na hledání nového kanonýra. Maďarská a severomakedonská média přišla s informací, že si pražský klub v maďarské lize vyhlédl dvaadvacetiletého Bojana Miovskiho.

Slavia útočníka nutně potřebuje. Jan Kuchta, dosavadní ofenzivní volba číslo jedna, má už delší dobu zájem o přestup za hranice. Dříve chtěl přestoupit do anglického Stoke, zájem o něj měli také v moskevském Spartaku. Dnes po jeho službách prahnou v jiném klubu z hlavního města Ruska – v Lokomotivu. V případě Kuchtova odchodu by v kádru červenobílých zbyl Michael Krmenčík, který zatím příliš nezáří a Slavia s největší pravděpodobností opci na něj v létě neuplatí. Sázet na stárnoucího Stanislava Tecla slávisté také už nemohou, momentálně je navíc zraněný. Jediným pořádným snajprem by tak v týmu zůstal slovenský reprezentant Ivan Schranz.

Pražané se tak musejí poohlížet po alternativách, což vzhledem k její nově nastavené přestupové politice nebude nic jednoduchého. Zahraniční média přišla s informací, že se Slavia zajímá o severomakedonského reprezentanta Bojana Miovskiho, který obléká dres budapešťského MTK. Věkovou hranici pro přestup splňuje, klíčové atributy potřebné pro naplnění herních představ Jindřicha Trpišovského také.

Zájem je i z Itálie a Německa

Miovski a dvaadvacetiletý snajpr, který v rozběhnuté sezoně nasázel v nejvyšší maďarské lize sedm branek v šestnácti zápasech. Svému týmu bojujícímu o sestup tak zařídil přes polovinu jeho gólů! Navrch přidal ještě jednu asistenci. Hráč těží především ze své postavy, měří 189 centimetrů, díky kterým je nebezpečný ze vzduchu. Zároveň ale platí za jednoho z nejrapidnějších hráčů maďarské ligy, v letošní sezoně mu statistici naměřili sprint o rychlosti 35,6 km/h. Problémy má ovšem hráč s disciplínou a tvrdostí, od rozhodčích vyfasoval v probíhajícím ročníku už šest žlutých karet.

Klub už od blíže nespecifikovaného týmu na hráče obdržel jednu nabídku ve výši jednoho milionu euro (asi 25 milionů Kč), tu MTK ale rázně odmítlo. Celek z Budapeště prý všechny nabídky pod dva miliony eur (asi 50 milionů Kč) smete ze stolu. Slavia v závodě o Miovskiho služby soupeří s italskou Atalantou a německým Freiburgem, který by se ale mohl stáhnout po podpisu amerického mladíka Ricarda Pepiho.

Slavia se ale poohlíží i jinde. Už dříve se zajímala o svého kata z Evropské ligy Mahira Emreliho, jehož přesun by teď dával velký smysl. O tématu jsme psali více zde. Mezi fanoušky se také objevila spekulace, že by v létě mohl zadarmo přijít Jean-David Beauguel z Plzně.

Reklama