Reklama
Loading...
Reklama

David Lischka bol počas jesene kľúčovou súčasťou defenzívy Baníku Ostrava. Situácia sa vak pre český klub nečakane skomplikovala. Sparta si svojho futbalistu z hosťovania stiahla a Baník tak musí jedného z najdôležitejších hráčov nahradiť. Ako vhodná možnosť sa javí obranca Alexander Mojžiš, ktorý je v 23 rokoch, kľúčovým hráčom Ružomberka.

Bývalý reprezentant Slovenska do 21 rokov zažíva skvelú sezónu. Patrí medzi najlepších obrancov slovenskej ligy a je jedným z dôvodov prečo sa klubu z Liptova darí. V klube má Mojžiš skvelý vzor v podobe jedného z najskúsenejších hráčov našej súťaže, Jána Masla. Ružomberok by náhradu nemusel hľadať dlho, nakoľko sa v strede obrany začína presadzovať, len 18-ročný Jakub Luka.

Mojžiš má podľa webu Transfermark.com cenu v okolí 400 tisíc eur. V prípade prestupu, by si teda účastník slovenskej Fortuna Ligy mohol prísť na dobré peniaze. Mladý obranca by bol prínosom aj preto, že je v defenzíve univerzálom. Mimo stopéra vie hrať aj na ľavom kraji obrany.

Baník Ostrava zažíva skvelú sezónu. Nachádza sa na piatom mieste tabuľky a pri príležitosti storočnice klubu, sú na skvelej ceste obsadiť priečky zabezpečujúce kvalifikačné zápasy v európskych súťažiach. Ich káder je poskladaný skvele a v poslednom zápase neboli ďaleko od toho, aby porazili vedúcu Slaviu Praha. Aj preto, nechcú tím oslabiť a stratu v defenzíve okamžite nahradiť.

Mojžiš v spoločnosti ďalšieho kvalitného Slováka

So slovenskými hráčmi majú v ostravskom klube dobré skúsenosti. V aktuálnej sezóne je ich lídrom v ofenzíve Slovák Ladislav Almási, ktorý v doterajšej sezóne vsietil už osem gólov. Aj toto môže byť jeden z dôvodov, prečo sa český tím chce znova zamerať na hráča zo Slovenska.

Po zranení Jána Laštůvku, sa do zostavy dostal ďalší Slovák Viktor Budinský, ktorý doteraz býval skôr na lavičke. Odkedy, však začal hrávať má Baník na konte len jedinú prehru. Tá sa udiala v zápase s Hradcom Králové v Mol Cupe. V rámci ligy, si nepripísali jedinú prehru, odkedy je ochrancom svätyne slovenský futbalista.

Reklama