Reklama
Loading...
Reklama

V poslednom čase, sa na Slovensku riešila otázka hlavného trénera našej reprezentácie. Ako hlavný kandidát sa javil Vladimír Weiss st. ktorý už v reprezentácii pôsobil a dokázal s ňou postúpiť aj na Majstrovstvá Sveta v roku 2010. Slovan však zareagoval na tieto špekulácie a potvrdil, že ich hlavný tréner momentálne nie je na odchode a plne sa sústredí na klubové povinnosti.

Fanúšikovia Slovana mali oprávnené starosti, nakoľko sa špekulovalo o tom, že zväz nie je spokojný so súčasným lodivodom a Vladimír Weiss mal byť prvá voľba. Vyjadrenie vedenia „belasých“ síce potešilo ich priaznivcov, no v rámci trénera reprezentácie zostáva stále nevyriešená otázka.

„Chceme informovať celú futbalovú verejnosť i našich priaznivcov a ukončiť debaty či špekulácie. Aj naďalej bude naším hlavným trénerom Vladimír Weiss st., ktorý pokračuje v Slovane Bratislava a nikam neodchádza. Tešíme sa, že naša spoločná misia môže pokračovať, a budeme ďalej pracovať na naplnení našich cieľov. Spoločne ideme zabojovať o štvrtý majstrovský titul v rade. Naším cieľom bude aj čo najlepšia príprava na pohárovú Európu, kde by sme radi nadviazali na to, čo sme dosiahli v tejto sezóne. Verím, že teraz sa už budeme môcť spolu s trénerom v pokoji koncentrovať na zimnú prípravu a výzvy, ktoré nás čakajú,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. pre klubový web

Weiss nevyšiel. Kto iný je k dispozícii?

Napriek tomu, že prvá voľba sa neuskutoční, zotrvanie trénera Tarkoviča, nemusí byť istotou. Na post manažéra existuje viacero alternatív. Jednou z nich je Adrián Guľa. Bývalý tréner Trenčína či Žiliny, ktorý má skúsenosti aj s českou ligou a reprezentáciou do 21 rokov, momentálne pôsobí v Poľskej Wisle Krakov. Jeho klubu sa aktuálne vôbec nedarí a nachádzajú sa len pár priečok od zostupového pásma. Vzhľadom na to, že má skúsenosti už s juniorskou reprezentáciou, mohol by byť vhodnou voľbou.

Martin Ševela je ďalšou možnosťou. Podobne ako Weiss, pôsobil v Slovane, odkiaľ neskôr odišiel do Poľska. Nakoľko sa však nedávno stal manažérom klubu Abha zo Saudskej Arábie, ktorý sa taktiež pohybuje pri miestach na zostup, jeho príchod sa javí, ako veľmi nepravdepodobný.

Posledná známa alternatíva je slávny český tréner Petr Rada. Ten má za sebou úspešnú kariéru, kde viedol aj českú reprezentáciu. Momentálne pôsobí v Jablonci. Klubu sa ale absolútne nedarí a v lige sú druhý od konca. Hoci sa púť v Konferenčnej lige javila nádejne, ani tam český klub napokon neuspel. Český tréner je známy tým, že vedie tím pevnou rukou. To je určite niečo, čo by slovenská reprezentácia potrebovala.

Reklama