Reklama
Loading...
Reklama

Zatímco v létě se o Jana Kuchtu zajímal moskevský Spartak, nyní se o slovo přihlásil jeho městský rival Lokomotiv. Za slávistického útočníka nabízí „železničáři“ 4 miliony eur, v přepočtu rovných 100 milionů korun. Rusové si ho vyhlédli jako náhradu za útočníka Fedora Smolova, který údajně míří do Ameriky.

Kuchta sice zakončil podzim červenou kartou za jeho gólmanský zákrok proti Baníku, ovšem celkově můžeme jeho přínos hodnotit pozitivně.

V lize zvládl devět gólů, další tři trefy přidal v Evropské konferenční lize. Svými výkony si vysloužil první nominaci do reprezentačního áčka a zahrál si v listopadových zápasech proti Kuvajtu a Estonsku.

Není tedy divu, že situaci okolo něj opět sledují zahraniční zájemci. Konkrétní nabídku zatím poslal pouze Lokomotiv, Kuchtu však mají mít stále na radaru i týmy z Premier League, jedná se o trojici Newcastle, Brighton a West Ham.

Nabídka Lokomotivu sice není špatná, ovšem Kuchtova tržní hodnota je dle serveru transfermarkt.eu ještě vyšší, konkrétně po poslední aktualizaci činí 5 milionů eur. Sešívaní mohou z jeho přestupu určitě vytěžit ještě lepší částku.

Dle informací deníku Sport je nyní postoj sešívaných zdrženlivý, jelikož Slavia nemá vyřešené vlastní nákupy. Zatímco Sparta už potvrdila příchod Čvančary, z Edenu stále nepřišel finální verdikt. Než se tak stane, nepohne se dál ani situace okolo Kuchty.

Kuchta se případné změně prostředí zřejmě nebude příliš bránit, již v létě nesl nelibě krach jednání o novém působišti. Krom Spartaku Moskva tehdy přišel s nabídkou i anglický Stoke City, v němž nyní působí jeho spoluhráč z minulé sezony Sima. Tenkrát však musel svůj sen o zahraničním angažmá odložit.

V návaznosti na to nezažil Kuchta dobrý start do sezony, údajně to jeden čas drhlo mezi ním a realizačním týmem. Nakonec vše pominulo a Slavia se s jeho přispěním odrazila k lepším výkonům.

Reklama