Reklama
Loading...
Reklama
Námluvy s potencionálními zájemci opět nedopadly. Z vyjádření členů vedení opavského klubu lze vyčíst i skepsi, že se v dohledné době podaří s nějakým solventním subjektem domluvit. Město, které je nyní hlavním akcionářem, otevřeně deklaruje, že nehodlá do klubu pumpovat peníze do nekonečna. V současné situaci by bylo vítaným příspěvkem do klubové kasy, kdyby se už během zimního okna některého hráče podařilo zpeněžit. Kdo by mohl zamířit jinam?

Lukáš Holík (29 let)

Dlouholetý plejer Zlína zamířil do Opavy ještě, když působila v nejvyšší soutěži. Z pražské Dukly a jako nejdražší posila za poslední roky, nutno dodat. Jenže výkony zůstaly, stejně jako výkony celého týmu, za očekáváními. Letošní podzim přeci jenom začal důvěru, kterou do něj Opava vložila, splácet lepšími výkony. Povedlo se mu vsítit solidní čtyři branky.

„Tím, jak umí vyhodnocovat situace a jak je chytrý, tak je pro nás nahoře nepostradatelným hráčem.“

Roman West, trenér A týmu

Holík se celou svoji kariéru potýká s cejchem hráče, který fotbalu nedává vždy vše a mívá problémy s životosprávou. Nyní se zdá, že konečně dozrál po stránce mentální i výkonostní a užívá si důvěru trenéra Romana Westa. Ten veřejně deklaruje, že je pro něj Holík v ofenzivě stěžejním hráčem. Zároveň však přiznal, že v případě atraktivní nabídky, klub hráči nebude v odchodu bránit. Ve Fortuna lize o něj může být vážný zájem.

Tomáš Digaňa (24)

Slovenský gólman dorazil do Slezska před rokem z Dubnice nad Váhom, kde fotbalově vyrůstal. Digaňa nepatří mezi nejvyšší brankáře, vyniká úžasným reflexem a zákroky na brankové čáře. Ve Fortuna národní lize byste po podzimu marně hledali brankáře s více čistými konty.

7

počet vychytaných nul Digaňi v probíhající sezoně F:NL

Stávající smlouva mu končí příští léto a pro Opavu se může jednat o poslední přestupní okno, kdy může hráče zpeněžit. West jej řadí mezi čtyři klíčové hráče svého mužstva. Což je pro něj i vzhledem k nízkému věku kompliment, protože ostatní opory (Holík, Janoščin a Žídek) jsou podstatně starší a zkušenější. Otázkou zůstává, jestli už mu druhá nejvyšší soutěž v Česku není vzhledem k jeho výkonnosti a ambicím malá.

Matěj Helešic (25)

Odchovanec konkurenčního Baníku prožil životní půlrok, posunul se z krajního obránce o řadu výše a dokázal rozvlnit síť za zády brankářů hned šestkrát. Je nejlepším střelcem týmu. Nic na tomto počinu neubírá ani fakt, že většinu gólů (4) vstřelil z penalt. Naopak to dokládá, jakého postavení a důvěry se mu v Opavě dostává.

6 300 000

hodnota hráče v Kč dle renomovaného webu Transfermarkt.de

Přes nevysoký věk, má už velké penzum zkušeností. Nejvyšší českou soutěž okusil už v barvách tří klubů, krom Baníku a Slezského FC ještě v dresu Českých Budějovic. Zatím se v ní nedokázal prosadit, jako obránci mu byly vyčítány chyby v bránění, své útočné choutky zase nedokázal dostatečně podpořit čísly. To už nyní neplatí a zdá se, že je pouze otázkou času, kdy se krajní obránce či záložník bude stěhovat na novou adresu.

Reklama