Reklama
Loading...
Reklama

Po príchode Vladimíra Weissa st. do Slovana sa do tímu presunuli aj dvaja gruzínsky internacionály Kashia a Kankava. Nakoľko sa obaja ukázali vo výbornom svetle, Slovan sa rozhodol opäť priviesť nového Gruzínca. Mal by ním byť Giorgi Tsitaishvili.

Aktivita Slovana na prestupovom trhu je evidentná. Hovorí sa o Kalmárovi aj Kadlecovi, no tu sa bratislavský klub zastaviť nechce. Keďže sa gruzínsky futbal v Bratislave osvedčil, pokračuje sa v tomto trende. Ďalšou posilou by mal byť hráč Dynama Kyjev Giorgi Tsitaishvili.

Ten momentálne pôsobí na hosťovaní v ukrajinskom tíme FC Chornomorets Odesa. Tam si 21-ročný krídelník pripísal zatiaľ jediný gól v 13 zápasoch. Predtým bol na zapôžičke vo Vorskle, ktorá takisto pôsobí na Ukrajine. Tam dal takisto jeden gól, no stihol to za štyri zápasy. V Dyname Kyjev sa zatiaľ nedokázal presadiť do základnej zostavy. Za Gruzínsko, však už odohral päť zápasov, hoci predtým pôsobil v mládežníckych výberoch Ukrajiny.

Giorgi Tsitaishvili hrá na krídle. Niekto bude musieť odísť

Káder slovenského majstra je skutočne široký. Príchod ďalšieho futbalistu na krídlo, by teda pravdepodobne znamenal odchod, iných hráčov. V súčasnej súpiske môže hrať na krídle sedem hráčov. Niektorí z nich síce pôsobia aj na iných postoch, napríklad Jaromír Zmrhal, či Dávid Hrnčár hrávali aj na pozícii obrany. K tomu musíme ešte prirátať to, že napríklad Erik Daniel, či Marián Chobot sú momentálne na hosťovaní, no stále sú hráčmi Slovana.

Artiklami na výmenu, by mohlo byť Srbi Aleksandar Čavrič a Dejan Dražič, ktorý dlhodobo podávajú nedostatočné výkony. Otázne je aj zotrvanie Samuela Mráza, ktorý ale aj tak pôsobí primárne na hrote, alebo v podhrotovej pozícii.

Novou posilou bude takisto Armén Tigran Barseghyan, ktorý sa dokáže takisto pohybovať v krídelných priestoroch. O jeho prestupe, sme takisto písali v jednom z nedávnych článkov. Je teda jasné že Giorgi Tsitaishvili si svoju pozíciu v prvom mužstve bude musieť vybojovať.

Reklama