Reklama
Loading...
Reklama

Slovan Bratislava neuspel v Konferenčnej lige a vo zvyšku sezóny, sa potrebuje sústrediť len na pohár a na ligu. V tej ma náskok šiestych bodov, keď naposledy stratil dva za bezgólovú remízu s Dunajskou Stredou. Práve odtiaľ by mohol získať najnovšiu posilu, ktorá by spustila vlnu kontroverzie. Belasých by totiž mohol posilniť kapitán veľkého rivala, Zsolt Kalmár.

Jednu z najväčších hviezd našej súťaže, sme na trávnikoch nemohli vidieť od apríla, kedy prišlo zranenie na medzinárodnej úrovni. Kalmár by sa k futbalu mal vrátiť v novom roku, no je otázne, či to bude v drese jeho súčasného zamestnávateľa. O maďarského internacionála sa zaujíma najväčší rival Dunajskej Stredy, Slovan.

Mužstvá sa medzi sebou nenávidia z viacerých dôvodov a preto by sa prestup hviezdy jedného mužstva do druhého, javil ako veľmi kontroverzný. Najmä, keď k tomu pridáme fakt, že Kalmár je hráčom maďarskej národnosti, tak ani z prestupu Dávida Holmana, nemali bratislavský fanúšikovia veľkú radosť a tak si tento kreatívny záložník, musel vybudovať reputáciu až výkonmi na ihrisku. Ten je takisto dlhodobo zranený a jeho absencia bola badateľná.

Kontroverzné vyjadrenia

Ak sa však táto akvizícia niesla priaznivcom zle, prípad Kalmár by bolo ešte náročnejšie prekusnúť. Predsa len, sa jedná o hráča veľkého rivala, ktorý si proti sebe viacerými vyjadreniami pohneval slovenských fanúšikov všeobecne. V úvode roku 2019 sa odohral, vtedy ešte s plnou podporou fanúšikov na oboch stranách zápas DAC – Slovan Bratislava. V ňom nastala diskutabilná situácia, nakoľko bratislavské mužstvo vyhralo 1:0 po penalte, ktorú premenil Andraž Šporar, po ruke domáceho Césara Blackmana. V závere zápasu zahral rukou aj slovanista Moha, no pokutový kop, sa v tomto prípade neudial.

Práve Zsolt Kalmár, sa v rozhovore po zápase kriticky vyjadril k týmto situáciám, pričom kritizoval aj to, že zápas pískal slovenský rozhodca.

„V oboch šestnástkach sa odohrali podobné incidenty. Po Blackmanovej ruke v našej šestnástke kopal Slovan penaltu, po ruke Slovana v jeho šestnástke sa hralo ďalej. Rovnaká situácia by mala priniesť rovnaký výsledok, penaltu sme mali kopať aj my. No vieme, že rozhodca bol Slovák…“ naznačil Kalmár.

Končiaca zmluva a problém s kondíciou

V prípade prestupu by sa muselo vyriešiť viac vecí. Prvá by bola hráčova kondícia. Už bolo spomenuté, že futbal dlho nehral a tak by nejaký čas trvalo, kým by sa dostal do formy. Nakoľko sa však blíži dlhá zimná prestávka, bude mať na rekonvalescenciu pomerne dlhý čas. Slovan navyše nečakajú zápasy v Európe, takže by nebol problém ak by Kalmár pár zápasov vynechal.

Druhá vec je tá, že DAC určite nebude chcieť svoju hviezdu pustiť k hlavnému nepriateľovi. V ich neprospech však hovorí dôležitý fakt a síce to, že hráčovi na konci sezóny končí zmluva a mohol by odísť zadarmo. Ich jedinou možnosťou bude hráča presvedčiť aby predĺžil svoj kontrakt, alebo sa ho pokúsiť predať ešte pred vypršaním zmluvy. Slovan však nemusí byť jediný kto bude mať záujem, nakoľko pri končiacej zmluve sa okolo maďarského futbalistu bude chcieť pohybovať viacero klubov

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama