Reklama
Loading...
Reklama

Sparta Praha porazila v domácím zápase tradiční dánský klub Brönby Kodaň a její hráči se mohou těšit na pondělní los, který rozhodne o jarním soupeři, přičemž může do Prahy dorazit například londýnský Tottenham. Mnohem horší nálada panuje po čtvrtečním zápase v Jablonci. Po prohře tamního týmu na hřišti rumunské Kluže končí pro soubor trenéra Petra Rady tato pohárová sezona.

Severočeský tým snil až do posledního zápasu základní skupiny Evropské konfrenční ligy o postupu do jarní fáze nové pohárové soutěže. Nakonec v ní však fanoušci uvidí nizozemský AZ Alkmaar a z druhého místa postupuje dánský klub Randers FC. Severočeský tým zažívá zatím velmi smutnou sezonu, na což nebyl v posledních letech zvyklý. V ligové tabulce ho nyní můžeme vidět až na dvanácté pozici. Pokud by někdo na začátku sezony představil tamní fotbalové obci tento scénář, patrně by si všichni ťukali na čelo. V rámci tohoto ročníku navíc nejde o jedinou smutnou zprávu.

V domácí soutěži se mohli jablonečtí fanoušci pouze třikrát radovat z vítězství. Ze Střelnice odjížděl poražen Baník Ostrava a jablonecký klub způsobil smutek také v nedaleké Karviné. Všechny tři body si pak Radův tým odvezl z vršovického Ďolíčku. Další výrazně dobrou zprávu však v souvislosti s jabloneckým fotbalovým týmem v podzimní části nenajdeme. Vzhledem k celkovému podzimnímu dění se mohou podzimní události výrazně podepsat i na následujících sezonách. 

Nejvýraznější postava jablonecké fotbalové historie Miroslav Pelta si totiž vyslechla zatím nepravomocný rozsudek činící šest let vězení. Městský soud v Praze argumentoval tento verdikt účastí v kauze manipulování se sportovními dotacemi. Pokud soudní soustava tento rozsudek potvrdí, může se jednat o definitivní ukončení jedné fotbalové epochy trvající zhruba třicet let. Tak dlouho jsme mohli vidět tohoto muže v českých fotbalových strukturách. Někdejší první muž českého fotbalu přežil několik svých fotbalových smrtí, ale nyní podle všeho zažije jeden velmi smutný konec svého výrazného fotbalového účinkování. To však může mít velmi negativní vliv na celkové jablonecké fotbalové dění.

Postava Miroslava Pelty sice často výrazně zhoršovala jabloneckou fotbalovou image, ale zároveň se vždy jednalo o postavu, s níž stálo a padalo jablonecké fotbalové dění. Jablonec se bude patrně muset připravovat na období “po Peltovi”, které bude patrně představovat velmi těžkou zkoušku. Jablonecký fotbal bude patrně potřebovat nového investora a současná tamní fotbalová situace rozhodně nepředstavuje výrazné fotbalové lákadlo. Vše může momentálně změnit jedině jablonecký úspěch v MOL cupu, V osmifinále Radův tým vyřadil druholigový Varnsdorf a tento pohár pro něj představuje jedinou naději na pozitivní konec této sezony. Jablonecký tým v něm dosud uspěl dvakrát. Případný letošní úspěch by však byl patrně nejcennější.

ČÍST VÍCE

Související články:

  • Petr Rada zažívá své nejpovedenější angažmá. I ta však jednou končí
  • Co bude s Jabloncem? “Velký čáp” míří za mříže!
  • Reklama