Reklama
Loading...
Reklama

Nadějný brankář Vítězslav Jaroš zažil v Irsku fantastickou sezonu, která k tomu byla jeho první mezi dospělými. V St. Patrick’s odchytal v součtu skoro 40 zápasů, svými výkony vychytal týmu druhé místo v irské lize, postup do evropských pohárů a v uplynulém víkendu také vítězství ve finále irského poháru. Český gólman patřil k hlavním postavám zápasu. 

Soupeřem Jarošova týmu byl městský rival Bohemians. Oba týmy sídlí v irské metropoli Dublinu. Zápas doprovázela parádní atmosféra, do ochozů dublinského Aviva Stadium zavítalo skoro 40 000 diváků.

Zápas byl velmi vyrovnaný, oba celky si vytvořili několik šancí, ovšem ani jeden z gólmanů nepřipustil změnu skóre v základní hrací době.

V prodloužení jako první kapituloval Jarošův protějšek Talbot, když ho ve 107. minutě překonal Forrester. Bohemians rozhodně zbraně nesložili a zcela ovládli závěr prodloužení.

Nejprve se jim podařilo vyrovnat, když se po centru z rohového kopu prosadil hlavou Feely. Poté začal jejich největší nápor.

Český brankář v těžkých chvílích zvládnul podržet svůj tým. Hráčům St. Patrick’s dělal problémy hlavně mladík Tierney, Jaroš musel nejprve zlikvidovat jeho pokus z úhlu a následně skvělým zákrokem vyrazil jeho nebezpečnou hlavičku.

Následoval rohový kop, po němž Jaroš musel vyrazit tečovaný pokus Cornwalla. Feely z dorážky českého gólmana sice překonal, ale jeho pokus zastavil na brankové čáře Hickmann. Hráči St. Patrick’s přežili infarktový závěr a rozuzlení přinesly až penalty.

Jarošova chvíle přišla ve čtvrté sérii, ve které zlikvidoval pokus Wilsona, následně Ward pouze orazítkoval břevno jeho branky. Na straně St. Patrick’s naopak přišlo pouze jedno zaváhání a v jejich táboře mohly propuknout mohutné oslavy. Tým prožil nejlepší sezonu za poslední roky, vítězství v poháru bylo pomyslnou třešničkou na dortu.

Jarošův tým vyhrál irský pohár naposledy v roce 2014. Rozhodující penaltový rozstřel můžete shlédnout v následujícím videu.

 

Jaroš obstál, nyní je na tahu Liverpool

Český gólman se nyní vrátí zpět do Liverpoolu, jenž během následujících týdnů rozhodne o dalším postupu. Samotný Jaroš si působení v Irsku nemůže vynachválit, své hodnocení poskytl v rozhovoru portálu sport.cz.

Za mě úplně super! Odchytal jsem všechno, kromě jednoho zápasu, kdy jsem byl s reprezentací. Když jsem trénoval s áčkem Liverpoolu, bylo to skvělé, obrovské zkušenosti, ale chyběly mi zápasy. Hlavní cíl byl chytat, a to v dospělém fotbale. Irská liga má svoji kvalitu, sezona nám vyšla, dostali jsme se po nějaké době do evropských pohárů, vyhráli jsme pohár. Hodnotím to jen pozitivně.

Nyní ho velmi pravděpodobně čeká další hostování, tentokrát může zamířit do jedné z nižších soutěží přímo v Anglii.

O dalších úspěších české brankářské školy se dočtete v novém čísle magazínu Žongl, odkaz najdete níže.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama