Reklama
Loading...
Reklama

Slavii se na začátku sezony povedl mimořádný obchod. Za zhruba 250 milionů korun do Brightonu prodala Abdallaha Simu, což je přibližně osmdesátinásobek částky, za kterou ho z Táborska získala. Senegalec ji navíc předchozí sezoně výrazně pomohl ke čtvrtfinále Evropské ligy i titulu. Další hvězdu by Slavia chtěla objevit i za pomoci trenéra Táborska Miloslava Brožka.

Rozhodně nedojde k masivnímu navýšení počtu cizinců v Edenu, jádro kádru Slavie by vždy měli tvořit čeští hráči. Příchod mladých hráčů ze zahraničí je však nyní trend a jedna z možných dílčích cest ke sportovním úspěchům i výhodným prodejům.

Součástí posílení skautingu sešívaných tak je i spolupráce s Miloslavem Brožkem, který stal členem skautského oddělení Slavie mapující Afriku a v reprezentační přestávce už absolvoval výjezd do Nigérie. Je tak možné, že další Brožkovy objevy se v Česku ukážou už v zimě.

„Už prokázal, že hráče dokáže vytipovat a věnovat se jim. Přivádíme ho na pozici manažera zahraničních projektů. Bude mít za úkol vyrazit do Afriky, Brazílie nebo Argentiny, tzn. do států, které těžko sledujeme daty a vytipovat ty hráče. Vzhledem k tomu, že má profilicenci, tak ty hráče dokáže vzít do tréninku, vyselektovat je tam a přivést. Díky tomu, že máme devatenáctku, Vlašim a béčko, tak je můžeme odzkoušet. On se jim tady bude věnovat a když uvidíme, že jsou adaptovaní, tak do toho půjdeme nebo nepůjdeme,“ vysvětlil roli Miloslava Brožka v podcastu „Hovory ze Slavia muzea“ na YT kanále klubu sportovní ředitel Jiří Bílek.

Poslední kolo podzimní části sezony, ve kterém Táborsko v rámci 16. kola druhé ligy nastoupí doma proti Příbrami, tak bude pro Miloslava Brožka posledním na lavičce Jihočechů. Táborsko přebíral ještě v ČFL, po polovině probíhající sezony svůj tým dovedl na 9. místo druhé ligy.

Zásadní podíl na příchodu Abdallaha Simy do Česka měl právě Miloslav Brožek, který se domluví devíti jazyky a se zahraničními hráči dlouhodobě pracuje. Má zkušenosti s fotbalisty z Afriky i Jižní Ameriky. Z Táborska se přes Zlín do Slavie dostal kromě Simy i Ibrahim Traoré.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama