Reklama
Loading...
Reklama

Psal se rok 2017, když Martin Graiciar přestoupil do Fiorentiny. Následující sezonu odehrál talentovaný útočník na hostování v Liberci, poté již přišel přesun do Itálie. Bylo mu tehdy čerstvě 18, v kabině celku z Florencie s potkal například s Davidem Hanckem či Federicem Chiesou, současnou oporou Juventusu Turín. 

Graiciar svým příchodem rozšířil tehdy početné zastoupení českých hráčů působících na Apeninském poloostrově. Jak roky plynuly, tak čeští hráči postupně z Itálie odcházeli a nakonec došlo i na Graiciara. Jeho dny ve Fiorentině jsou definitivně sečteny a rodák z Karlových Varů musí řešit kam povedou jeho další kroky. 

Jaká je jeho celková bilance za působení v Itálii? Odehrál dva zápasy v Primaveře za juniorku, soutěžní zápas za A-tým nemá žádný, i když se několikrát objevil na lavičce svého celku. Nedařilo se mu ani na hostováních ve Spartě a Mladé Boleslavi, kde měl sbírat chybějící herní vytížení. Velkou měrou k tomu přispěla řada zranění, většina z nich si vyžádala dlouhodobou absenci. Vinou toho nastoupil dohromady v obou týmech pouze do 14ti ligových zápasů, gól ani asistenci v nich nezaznamenal.

Co bude dál?

Graiciar je v současnosti tzv. volným hráčem. Zdali se vrátí do domácích vod, nebo dostane příležitost v zahraničí, je stále teprve ve hvězdách. Pokud ale skutečně dojde k návratu na české trávníky, existuje několik variant možných angažmá.

Jako první možnost se nabízí Liberec, známe prostředí by mu mohlo prospět. Otázkou je, jestli mají pod Ještědem o jeho služby zájem. Může se rovněž vydat k rivalům do Jablonce, který v poslední době hojně angažuje volné hráče, vzhledem k finanční situaci klubu. Severočeši můžou jeho příchodem například doplnit kádr v případě odchodů.

Další varianty jsou angažmá v Plzni a Slavii. Graiciar působil na západě Čech v mládežnických kategoriích, právě odtud odcházel kdysi do Liberce. Nicméně Viktoria má již teď dosti široký kádr a k tomu ještě několik hráčů na hostováních. Příchod Graiciara tím pádem není příliš pravděpodobný.

Sešívání měli před minulou sezonou o mladého útočníka celkem velký zájem, jednání ovšem nakonec ztroskotala. Těžko říci, zdali i nadále zůstal na slávistickém radaru. Pokud by ovšem jejich zájem stále trval, mohou se pokusit o podobný scénář, který jim vyšel v případě Ubonga Ekpaie. Nicméně i tak zatím zařadíme tuto variantu mezi ty méně pravděpodobné.

Graiciar také nemusí nutně posílit týmy z první ligy, může se rozehrát v některé z nižších soutěží a poté zabojovat o lepší angažmá. Jak už bylo řečeno, vše je nyní ve hvězdách. Všechny varianty jeho dalšího působení je nutno brát pouze jako odhady, na definitivní rozuzlení si musíme ještě počkat.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama