Reklama
Loading...
Reklama

Plán pred zápasom bol jasný. Na udržanie, aspoň teoretickej šance kvalifikovať sa na Majstrovstvá Sveta, sme museli poraziť Chorvátsko. To sa síce nepodarilo, no výborný výkon priniesol sympatickú remízu 2:2 na pôde súpera. Najväčšiu zásluhu na tom mali hráči z českej ligy.

Hoci sme v tomto zápase nedokázali získať výsledok, ktorý by nám dal šancu hrať o postup, naša hra bola skutočne povzbudivá a najväčšiu zásluhu na tom mali naši futbalisti pôsobiaci v českej najvyššej súťaži.  V základnej zostave sa predstavili na krídlach Ivan Schranz a  Lukáš Haraslín. Obaja dokázali skórovať a prispeli tak k remíze. Rovnako podali skvelý výkon, ktorý nám ukázal, že máme dobré alternatívy na krídlach.

Ďalšie miesto, kde nás tlačila topánka bol hrot. Tam dostal príležitosť, vôbec  prvú v základnej zostave Ladislav Almási. Ten na seba upozornil ziskom ocenenia za hráča mesiaca v Česku. Aj v tomto stretnutí zahral výborne a pripísal si na svoje konto aj jednu asistenciu. Na pozícii ľavého obrancu odohral plnú minutáž Dávid Hancko. Z lavičky sa neskôr pripojil aj Martin Koscelnik. 

Možnosť na skúšanie

Nakoľko už neexistuje možnosť, ako by sme mohli postúpiť, naskytajú sa nám príležitosti na vyskúšanie nových vecí. Šancu by pri ďalšej reprezentačnej prestávke mohli dostať hráči, ktorí sa na súpisku ešte nedostali, alebo na nej síce boli, no nehrali vôbec, či absolútne minimum. Proti Rusku Chorvátsku, sa nedostali do zápasu Vernon de Marco ani František Plach. Obaja boli opakovane nominovaní, no ani jeden si ešte za národné mužstvo nezahral.

Takisto sa naskytne príležitosť, na skúšanie inej taktiky, či herného systému. Tieto plány by však mohol zhatiť fakt, že tréner Štefan Tarkovič, nedokázal vyburcovať mužstvo k dostatočne kvalitnému výkonu v priebehu kvalifikácie. Je teda možné, že sa bude jednať o snahu o udržanie si miesta, čo by mohlo zapríčiniť, oveľa menšie zmeny v zostave. Najbližšie nás bude čakať Slovinsko, s ktorým budeme ešte bojujeme o tretie miesto a posledná Malta. 

Plány do budúcna

Väčšina našich futbalistov, ktorí patrili medzi základné opory starne. Osobnosti ako Hamšík, Kucka či Pekarík, síce ešte kariéru nekončia, no nakoľko na najbližší turnaj nepostúpime, ďalší veľký turnaj sa uskutoční, až o tri roky a to budú mať všetci už 37 rokov. Je teda veľmi nepravdepodobné, že by sa tam mohli všetci prestavili a určite nie v najlepšej forme. Je teda nevyhnuteľné, aby sme dokázali týchto futbalistov nahradiť.  Do tohto listu sme už nezarátali Tomáša Hubočana, nakoľko raz už kariéru v reprezentácii ukončil. A hoci bol teraz nominovaný, prednosť na ľavej obrane dostal Dávid Hancko.

Problémom je aj to, že hráči s ktorými sme počítali ako s nástupcami starej generácie, nehrávajú dostatočne. Mladíci ako Lászlo Bénes, Dávid Strelec, či Róbert Boženík, pôsobia síce v kvalitných ligách, no času na ihrisku ostávajú minimálne. Aj preto sú momentálne našimi oporami futbalisti hrajúci u našich susedov. Hoci sa jedná o menej slávne ligy, daní futbalisti v nich pravidelne hrajú a patria k oporám.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama