Reklama
Loading...
Reklama

Když se podíváme na tabulku Bundesligy, vidíme, že pouze díky horšímu skóre se nachází Bayer Leverkusen na druhém místě tabulky za Bayernem Mnichov. Na současné situaci má velký podíl český útočník Patrik Schick. Dobrou formu potvrdil český útočník i v posledním zápase na půdě Arminie Bielefeld. Měl zásadní podíl na vítězství díky dvěma gólům a potvrdil svůj pobyt mezi střeleckou elitou německé nejvyšší soutěže. O jeden gól před ním jsou jen útočná hvězda Bayernu Mnichov Robert Lewandowski a norský kanonýr Dortmundu Erling Haaland.

Schickova kariéra připomíná v některých ohledech takřka dokonalou sinusoidu. I přes chválu mládežnických trenérů Sparty nezískal nikdy jistou pozici v A-týmu a uvítal tak hostování v Bohemians Praha 1905. Z Ďolíčku se již na Letnou nevrátil a provedl riskantní krok v podobě přestupu do italské Sampdorie Janov. V jejím dresu se uvedl brankou do sítě Juventusu Turín. Jednalo se tenkrát o jeho první zápas v základní sestavě Sampdorie. Italský gigant se o něj posléze začal zajímat. V jednu chvíli se jevil jako hotová posila “Staré dámy”, ale nakonec zde neprošel zdravotní prohlídkou Jeho novým zaměstnavatelem se posléze stal AS Řím a jeho příchod z něj udělal nejdražší posilu v klubové historii. Jeho další fotbalové stoupání se však nekonalo. 

Před začátkem svého římského účinkování si představoval boj o Ligu mistrů a “giallorossi” patrně přepadly i myšlenky na italské “Scudetto”. Patrik Schick však velká očekávání nedokázal naplnit a trenér Paulo Fonseca mu posléze naznačil, že si v první linii představuje jiné hráče. Vysvobození pro Patrika Schicka tak bylo hostování v německém Lipsku. V týmu chtěl zůstat i pro následující sezónu, ale finanční představy německé a italské strany se až příliš rozcházely. Římský comeback se však nekonal a Patrik Schick zažívá krásné časy v Leverkusenu.

Šest vstřelených gólů a pozice jeho týmu v tabulce musí velmi prospívat jeho sebevědomí a jedná se o dobrou zprávu i pro českou reprezentaci. Ta má nyní jasně danou útočnou jedničku, jejíž jméno celá fotbalová Evropa velmi dobře zná. Společně se spoluhráči se nyní Patrik Schick chystá na kvalifikační dvojzápas s Walesem a v Bělorusku. Především první zápas bude velmi důležitý ve hře o postup na světový šampionát. Čeští fanoušci budou jistě rádi, když si i na reprezentační frontě rozšíří Patrik Schick svou střeleckou sbírku. V národním týmu dosud vstřelil šestnáct branek.

Jeden z vrcholů sezony ho následně čeká hned po návratu na klubovou scénu. V dalším kole Bundesligy totiž přijede do Leverkusenu ten nejvzácnější možný host. Bayer přivítá na svém hřišti německou fotbalovou dominantu jménem Bayern Mnichov. Nejúspěšnější německý klub historie slavil již devět titulů za sebou. Posledním týmem, jež nalezl na bavorského giganta v domácí soutěži recept byla Borussia Dortmund v roce 2012. Nenastal ideální čas narušit mnichovskou hegemonii? Pokud by se tato věc povedla, jednalo by se o výjimečnou sezonu pro Patrika Schicka i celý Leverkusen. 

ČÍST VÍCE

Související články:

  • Stefan Effenberg sestavil elitní desítku útočníků. Český fotbal v ní má zástupce
  • „Dar z nebes“ Sadílek táhne Twente vzhůru. Dostane šanci v reprezentaci?
  • Reklama