Reklama
Loading...
Reklama

Tým Vyškova zažívá první druholigovou sezonu ve své historii. Vzhledem k tomu, že v druhé nejvyšší soutěži jsou přísnější parametry, co se týče vybavení stadionu, nemůže hrát své domácí zápasy v domovském městě, ale pokud chtějí fanoušci vidět zápasy na živo, musí se vydat do nedalekých Drnovic. Malebná vesnice na Vyškovsku má tak znovu důvod k jisté euforii. Pamětníci přelomu tisíciletí si přitom pamatují, jak se v této jihomoravské vesničce hrál tehdejší Pohár UEFA a tradičnější kluby mohly jen tiše závidět.

Druholigové účinkování Vyškova začalo na hřišti Dukly Praha, která ještě před časem hrála nejvyšší soutěž. Zápas skončil vítězstvím pražského klubu v poměru 2:1. První body si Vyškov připsal ve druhém kole v derby s brněnskou Líšní. Z dalšího zápasu s Opavou však vyšel Vyškov opět bodově naprázdno. Následovaly porážky s Táborskem a ve Varnsdorfu. Prakticky všichni tak byli utvrzeni v tom, že jihomoravský tým čeká boj o holé přežití ve Fotbalové národní lize.

První vítězství si vyškovský tým připsal až v 6. kole, když si doma poradil s týmem Prostějova. Soupeře z Hané porazil vysoko 4:0 a v rámci druholigového účinkování připravil svým fanouškům první velkou radost. Následovalo další vítězství se čtyřmi vstřelenými góly. Vyškovský tým zvítězil 4:1 na hřišti Viktorie Žižkov. Poté přišla porážka se sparťanským “béčkem”, ale v posledních dvou kolech však získal Vyškov plný počet bodů a dokázal obrat jasné favority.

Nejprve s ním utrpěl porážku 1:4 další tým s prvoligovými zkušenostmi z Příbrami. Tým Jana Trousila dokázal včas odpovědět na vedoucí gól Reného Dediče. Dvě branky vstřelil Ahmed Fofana, jednu přidal David Jambor a v nastaveném čase dal konečnou podobu výsledku Marek Vintr. Posledním vítězným zářezem je výhra 1:0 nad Ústím nad Labem. Bez bodu tak odjížděl z drnovického azylu další klub s prvoligovými zkušenostmi, který se však nyní nachází ve druhé polovině tabulky FNL.

Na začátku druholigového ročníku se očekával pobyt chvostu tabulky a úvodní výsledky tomu skutečně nasvědčovaly. Nyní však najdeme tým na desátém místě tabulky s šestibodovým náskokem na sestupové příčky. Klub hrající ještě nedávno pouze regionální soutěže má nyní v tabulce za sebou týmy s prvoligovými zkušenostmi a ambicemi jako Opava, Příbram či Viktoria Žižkov. Za necelé dva týdny přijde další zajímavá zkouška v podobě utkání s Brnem. Tým Jana Trousila má možnost vytáhnout se na vedoucí tým druholigové tabulky.

ČÍST VÍCE

Související články:

  • Druhý dech v druhé lize? Řezníček válí a vede Brno k postupu
  • Dříve za Manchester City, teď milionový Švýcar pálí za Ústí
  • Reklama