Reklama
Loading...
Reklama

Současná útočná jednička české fotbalové reprezentace Patrik Schick se dostala do hledáčku někdejšího německého reprezentačního záložníka, trojnásobného německého mistra a vítěze Ligy mistrů z roku 2001 Stefana Effenberga. V jeho očích patří mezi evropskou smetánku fotbalových útočníků. Jedná se o ocenění jeho práce v německé Bundeslize, kde nyní patří k oporám Bayeru Leverkusen, s nímž teď okupuje druhé místo tabulky nejvyšší německé soutěže.

V pořadí Stefana Effenberga se Patrik Schick nachází na desátém místě, za které se skutečně nemusí stydět. V čele jeho tabulky vidíme dvě hvězdy Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského a Erlinga Haalanda. Dalšími společníky českého útočníka jsou například Karim Benzema z Realu Madrid, navrátilec do Manchesteru United Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku z londýnské Chelsea či egyptská hvězda Liverpoolu Mohamed Salah. Například pro po dlouhé roky opěvovaného Lionela Messiho vicemistr Evropy z roku 1992 místo nenašel. Stejně v tomto případě dopadl také nejdražší fotbalista historie Brazilec Neymar.

V Itálii si Patrika Schicka ještě dnes mnozí pamatují jako najdražší posilu v historii AS Řím. Ve “Věčném městě” mu však pšenka nekvetla a na podzim 2019 mu trenér Paulo Fonseca naznačil, že základní sestavu “giallorossi” si představuje bez něj. Vysvobozením pro českého útočníka bylo hostování v německém Lipsku. V patnácti zápasech nastřílel celkem sedm gólů a neztratil se tak ve společnosti německého reprezentačního útočníka Timo Wernera. Tým ze Saska usiloval o proměnu hostování přestup, nicméně s AS Řím se nedohodl na odstupném a Patrik Schick se musel vrátit do Itálie.

Všem však muselo být jasné jeho přání opustit Řím a Německo bylo dle vyjádření českého útočníka i jeho okolí prioritou. Podpis smlouvy s Bayerem Leverkusen se tak jeví jako velmi šťastné rozuzlení italsko-německého dramatu. Schickova smlouva ve vestfálském městě platí až do léta 2025. V této sezoně má na kontě má na kontě už čtyři bundesligové góly a podílel se například na čtyřgólovém debaklu, který si ze zápasu s Leverkusenem odnesla slavná Borussia Mönchengladbach. Tým má nyní za cíl úspěch v Evropské lize a zúčastnit se také bitvy o mistrovský titul, který jeden z tradičních bundesligových klubů ještě nikdy neslavil.

Tento individuální úspěch a jistá pozitivní zpětná vazba od někdejšího elitního záložníka nejvyšší německé soutěže ukazují Schickovu odehrávající se bundesligovou kapitolu jeho kariéry v pozitivním světle. Český útočník jistě věří v úspěšné pokračování, které přinese sladké plody i české fotbalové reprezentaci.

ČÍST VÍCE

Související články:

  • Pavlenkova kariéra v Brémách: V Bundeslize oporou, po sestupu náhradníkem?
  • Václav Pilař prožívá povedené období. Bude se konat ještě jeden jeho návrat?
  • Reklama