Reklama
Loading...
Reklama

Jedním z míst, kde se v poslední době rodilo mnoho fotbalové radosti je severočeský Jablonec,  byť v novém ligovém ročníku už třikrát okusil hořkost porážky. Tým Petra Rady má za sebou úspěšný vstup do Konferenční ligy díky výhře nad rumunskou Kluží a tak trochu se tím potvrzuje fakt, že svérázný trenér zažívá nejúspěšnější období v rámci svého trenérského životopisu. Pokračuje zde však psaní ještě jednoho fotbalového příběhu.

Fotbalovou renesanci prožívá na jablonecké Střelnici také Václav Pilař označovaný v jisté době “Český Messi”. Odchovanec Hradce Králové se dokázal jako čerstvě plnoletý prosadit do prvního týmu “Votroků” a na jaře 2010 přispěl k jeho návratu do nejvyšší soutěže. Ještě výrazněji se pak dostal do povědomí fanoušků během působení ve Viktorii Plzeň, s níž oslavil mistrovský titul, zahrál si Ligu mistrů a následně oblékl reprezentační dres, což představovalo jeden z jeho fotbalových vrcholů.

Logicky se tak objevili i zájemci ze zahraničí. Bitvu o českého záložníka nakonec vyhrál bundesligový Wolfsburg. V německém Dolním Sasku však nenastalo pokračování jedné krásné fotbalové pohádky.  Naopak začala velmi dlouhá série zranění. Jeho kolena se začala ozývat v negativním slova smyslu. Bundesligovou atmosféru okusil až ve Freiburgu, kde se potkal například i s někdejším plzeňským spoluhráčem Vladimírem Daridou. Zranění však stále komplikovala jeho kariéru. Nepomohl mu ani návrat do Plzně a v souvislosti s jeho pozdější  působením v Olomouci si budou fanoušci pamatovat především jeho spory s trenérem Radoslavem Látalem.

V severočeském Jablonci má však znovu radost z fotbalu, což se v posledních týdnech jasně ukazuje. V domácí soutěži zasáhl do pěti z dosavadních sedmi zápasů a připsal si dvě branky. Tou první zajistil tři body v zápase s Baníkem Ostrava a tou druhou přispěl k bodu v domácím zápase s Bohemians Praha 1905. Ten skončil remízou 2:2. Nejvíce radosti však přinesl fanouškům v Evropské lize v zápase s rumunskou Kluží. Proměněnou penaltou totiž rozhodl o vítězství svého týmu a podal tak další důkaz o svém comebacku. Proběhne ještě jeden výraznější?

V rozhovoru po zápase prohlásil, že by rád ještě nakoukl také do reprezentace. Kdyby toto prohlásil před rokem ťukali by si fanoušci na čelo. Nyní však nelze brát jeho slova na lehkou váhu. V říjnu oslaví rodák z Chlumce nad Cidlinou “Kristova léta” Návrat do reprezentace v tomto věku není zrovna obvyklý. V případě Václava Pilaře by se však jednalo o jistou odměnu za boj s fotbalovým osudem.   

ČÍST VÍCE

Související články:

  • Chemie v útoku funguje, najde se místo pro Chorého?
  • Okamžitý efekt. Kteří hráči nejlépe posílili jednotlivé kluby?
  • Reklama