Reklama
Loading...
Reklama

Slavia Praha po neúspěších v předkolech evropských pohárů zažila také bodovou ztrátu v Karviné a nyní se ztenčí její obranné řady. Uskutečnil se přestup do jedné z elitních evropských soutěží. Obránce David Zima udělal tečku za svým účinkováním v Edenu a nová výzva přichází z italské Serie A. Odchovanec Sigmy Olomouc oblékne dres týmu FC Turín. Boj o titul ho tak patrně v této sezoně nečeká. Sedmnáctý tým posledního ročníku nejvyšší italské soutěže tyto ambice rozhodně nemá.

Člen mistrovského týmu z české nejvyšší soutěže oblékne dres klubu, který bojoval až do konce minulé sezony o přežití v nejvyšší italské soutěži. Před sezonou si vysoký obránce hrál  stejně jako celá Slavia s myšlenkou na Ligu mistrů, ale maďarský mistr Ferencváros Budapešť nechal Slavii na elitní evropskou klubovou soutěž zapomenout. Možná už po závěrečném hvizdu zápasu s týmem z města na Dunaji se začaly rodit myšlenky jeho odchodu. Po necelých dvou letech v sešívaném dresu přinesl do Edenu patřičnou finanční injekci.

Na slávistický účet má díky jeho přestupu putovat 128 milionů korun. Jedná se tak o jistou finanční injekci po nepříjemné facce ze začátku této sezony. David Zima strávil v Edenu necelé dva roky a má ve svém životopise dva ligové tituly. Všichni však očekávali jeho odchod do zahraničí v trochu jiném stylu. Slavii opouští jako tým s velkou marodkou, který se vzpamatovává ze dvou tvrdých pohárových direktů. 

Po neúspěších v předkolech Ligy mistrů a Evropské ligy čeká Slavii jen Konferenční liga. David Zima ji však bude sledovat pouze jako divák. Jeho nový tým má za sebou zatím jen dva ligové zápasy a do tabulky si zatím nepřipsal ani jeden bod. Český obránce přichází do mladého týmu, v němž pouze jeden hráč oslavil třicáté narozeniny. Jedná se o brankáře Etrita Berishu.

David Zima opouští tým, jenž nenaplnil dosavadní očekávání tohoto ročníku a přichází do týmu, který se musí co nejrychleji nastartovat. V české nejvyšší soutěži ještě neodehrál ani padesát zápasů, ale už se může těšit na zápasy s elitními evropskými kluby jako Inter Milán či Juventus Turín. Dvacetiletý obránce musí ukázat, kolik se toho dosud ve fotbale naučil.

ČÍST VÍCE

Související články:

  • Happyend pro Simu! Senegalská pohádka bude pokračovat v Anglii
  • Krach v boji o LM i EL! Teď Slavii zbývá vyhrát Konferenční ligu
  • Reklama