Reklama
Loading...
Reklama

Defenziva Viktorie Plzeň stále více a více uvadá. Nepřesvědčivé výkony Jakuba Brabce a k tomu zranění Lukáše Hejdy a Filipa Kaši dostalo do sestavy Luďka Pernicu, který spíše paběrkuje. S Boleslaví byl jasným tahouhem mužstva, odepsala ho Plzeň příliš brzy?

Abychom hned z kraje jen nekritizovali, musíme uznat, že se Plzeň po minulé sezóně zapsala do ligy vítězstvím a že je vidět určitý progres. Na druhou stranu je to prostě hrozně málo. Od týmu kvalit Viktorie zkrátka budu čekat stále víc. Defenziva Viktorky je jednoznačně její nejhorší částí týmu. S brankářem a celou defenzivou to jde zkrátka z kopce a bude potřeba rychlý impuls.

Do prvního zápasu nového ročníku ligy nemohli kvůli zranění nastoupit Staněk, Hejda, Havel i Kaša. Nejméně tři z nich by hráli základní sestavu a o tom to také je. Plzeň má zraněných 10 hráčů, přičemž podle slov trenéra Michala Bílka nejméně 6 patří do základu. Obránce Luďek Pernica dostal šanci až v tu chvíli, kdy je jediným zdravým stoperem. A to je špatně.

Nechci popírat kvality Hejdy s Kašou, ale v zápase s Mladou Boleslaví dirigoval obranu a patřil mezi hráče zápasu. Po neúspěšném tažení se Zbrojovkou Brno, se kterou spadl se vrátil z hostování a očekával se i jeho přestup. Ale proč? Když je na hřišti přináší týmu klid v rozehrávce a patří k těm lepším na hřišti. Za sebe myslím, že právě teď je jeho největší možnost se ukázat.

Zranění jsou Kaša, Hejda i Gabriel, který je mimochodem 5. stoperem v týmu, to je taky úplně na hlavu. Z 5´pěti stoperů mít dva zdravé, to už je na pováženou. Pernica ukázal jasné kvality a po jeho výkonu bych se nebál ho nasadit i do zápasu s Brestem, který Viktorii zanedlouho čeká. A když už jsme u defenzivi, hodil bych do vody i brankáře Tvrdoňe, musí se rozehrát.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama