Reklama
Loading...
Reklama

Slavia Praha v generálce na start ligové sezony remizovala s šestým týmem uplynulé sezony polské ligy Piastem Gliwice 1:1. Na branku Nica Stancia z úvodu druhé půle odpověděl v 75. minutě Sokołowski, který se do dostal ke sražené střele a Koláře překonal nechytatelnou ránou.

Jednalo se o jediný přípravný zápas sešívaných před nadcházejícím ročníkem. Za vršovický klub debutoval Ivan Schranz i Srdjan Plavšić, jehož nejvýraznějším momentem byla střela nad břevno brány hostů v 10. minutě. Chyběli naopak hráči, kteří byli vytížení na EURU.

Přinášíme vám hodnocení zápasu slovenského gólmana mistra polské Ekstraklasy 2018/19 Fero Placha, který v zápase odchytal 75 minut a zaskvěl se například při střele Nico Stancia z přímého kopu na hranici velkého vápna. V další konfrontaci s rumunským záložníkem už ale inkasoval.

Hráli jste proti pravidelnému účastníkovi vyřazovacích částí evropských pohárů posledních let, tak jaký to byl zápas a v jaké fázi přípravy vlastně jste?

„Byla to pro nás generálka a jsem rád, že jsme poslední zápas před ligou hráli s tak kvalitním soupeřem. Byl to náročný zápas, ale myslím, že jsme zahráli dobře. Remíza je zasloužená.“

Překonal tě Nicolae Stanciu, podle mnohých nejlepší hráč české ligy. Jak jsi tu situaci viděl? Nešlo s tím nic dělat nebo bys udělal něco jinak, když si to zpětně přehraješ v hlavě?

„Byla to situace, kdy šel do středu, naváděl si míč a vystřelil. Střela letěla ode mě, snažil jsem se ji vyrazit, ale nedosáhnul jsem na ni. Myslím, že jsem v té situaci udělal, co jsem mohl, ale byla to dobrá střela.“

V minulosti jsme se bavili o tom, že Ekstraklasa je nesmírně nevyzpytatelná soutěž, viz vaše mistrovská sezóna, před kterou jste měli za cíl hrát střed tabulky a dopadlo to pohárem nad vaší hlavou. Takže jaké jsou cíle Piastu Gliwice do nové sezony?

„Cíle máme pořád stejné. Chceme se držet nahoře. Kdyby se vybojovaly poháry, tak by to bylo super. V podstatě od doby, co tu jsem, chceme hrát na špici.“

 

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama