Reklama
Loading...
Reklama

Slovan Bratislava po dvoch neúspešných rokoch  dokázal konečne uspieť v prvom predkole Ligy majstrov. Úspech sa ale vôbec nerodil ľahko a opäť hrozilo ďalšie sklamanie. Po vypadnutí so Sutjeskou Nikšič a následným administratívnym vyradením o rok neskôr, však konečne prišiel postup. O spokojnosti, ale určite hovoriť nemôžeme.

Hoci prvé stretnutie dopadlo dobre a Slovan na domácom trávniku zvíťazil 2:0, stále nebolo nič rozhodnuté a bolo treba postrážiť tento náskok. Už od začiatku nevyzeralo všetko ideálne a hoci bol bratislavský klub o niečo aktívnejší, ich súper bol oveľa efektívnejší. Vyústila z toho penalta v 16. minúte po faule Bozhikova, po ktorej išiel súper do vedenia.

Hoci boli hostia aktívnejší, v zakončení to škrípalo a po polčase Belasí prehrávali 1:0 Po zmene strán sa situácia ešte zhoršila. Obrana majstra slovenskej ligy nepôsobila najlepšie, z čoho rezultoval, po krásnej strele gól na 2:0, čo bol stav za ktorého by sa išlo do predĺženia.

Weiss napravil svoje zlyhanie

Musíme podotknúť, že Slovan mohol byť pred zápasom v oveľa komfortnejšej situácii. V závere toho prvého totiž Vladimír Weiss ml. najskôr nepremenil zoči-voči brankárovi tutovku a následne nepremenil ani penaltu. Aj z tohto dôvodu bolo toto stretnutie oveľa dramatickejšie.

Slovenský reprezentant, sa ale ospravedlnil najlepším možným spôsobom. Keď bola situácia najhoršia, ukázal svoje kvality. Najskôr si vypýtal faul po ktorom trochu prekvapivo neudelil hlavný rozhodca O´Neilovi druhú žltú. A o pár minút neskôr sa po prihrávke Rataa presadil aj gólovo, keď krásne prešiel cez dvoch brániacich hráčov a úspešne zakončil.

„Najprv som si všimol, že obranca zahral loptu rukou, hlavou mi preblesklo, že budeme kopať penaltu. Pokračoval som však v akcii, lopta sa mi dobre odrazila, a vyšiel mi prvý i druhý dotyk. Celý týždeň mi to na tréningu z takýchto situácií padalo a som rád, že aj v zápase to skončilo v sieti. Celkovo som sa od začiatku cítil komfortne na lopte, bol som fyzicky aj psychicky dobre nastavený na zápas,“ vyjadril sa strelec gólu pre klubový web

Na Bern toto stačiť nebude

Súper sa ešte zmohol k záverečnému náporu a v 81. minúte musel Chovan vytiahnuť skvelý zákrok, no hostia si postup ustrážili aj pri prehre 2:1. V jubilejnom desiatom súboji medzi slovenským a írskym mužstvo sa tak zrodila vôbec prvá prehra na našej strane.

Toto bol navyše protivník, ktorý bol outsiderom. V ďalšom predkole na nášho majstra bude čakať Young Boys Bern, ktorý bude pasovaný do role favorita. V každom prípade na Slovan čaká v Európe minimálne ešte šesť zápasov. Aj v prípade vypadnutia budú hrať predkolá Európskej ligy. Ak neuspejú ani tam, presunú sa do novo vytvorenej Konferenčnej ligy.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama