Reklama
Loading...
Reklama

Po šokujúcej prehre Trnavy s klubom z Malty, je tlak na ostatných kluboch, ktoré sa postarať o zlepšenie reputácie a hlavne koeficientu slovenského futbalu. Ako prvý túto úlohu dostal Slovan, ktorého čakal tím Shamrock Rovers z Írska.

V zápase sa predstavilo mnoho debutantov. Za Slovan prvý krát v súťažnom zápase nastúpili Chovan, Kashia, Kankava a z lavičky sa predstavila česká posila Jaromír Zmrhal.

Z nechceného hrdinom

Na meno Rafael Ratao sa názor robí ťažko. Samotný futbalista strieda dobrú formu so zlou. Po konci predchádzajúcej sezóny sa tréner Vladimír Weiss st. vyjadril, že brazílsky útočník v tíme pokračovať nebude. Situácia sa však zmenila a samotný hráč dokonca nastúpil na zápas v základnej zostave. 

Odvďačil sa najlepším možným spôsobom. Strelil dva góly, zabezpečil výhru 2:0 a často bol na ihrisku vidieť. Až takáto markantná zmena nastala. Slovan si tak zabezpečil dobrú pozíciu do odvety. Bude v do nej nastupovať s dvojgólovým náskokom, hoci ten bude významný menej, ako minulé roky, keďže od tejto sezóny je zrušené pravidlo gólov strelených vonku.

Smoliarom dňa Vladimír Weiss ml.

Syn trénera sa na ihrisko dostal v 63. minúte kedy nahradil Hentyho. Hoci sa mu nedala uprieť aktivita, jeho výkon skutočne nebol taký ako sa očakával. V 79. minúte zoči-voči brankárovi hostí nastrelil loptu len do brankára. V nadstavenom čase bol pri obdobnej situácii faulovaný a pískala sa penalta. Práve faulovaný hráč si pripravil loptu na biely bod, no bola to chyba.

Weiss penaltu absolútne zbabral a Slovan tak pôjde do odvety „len“ s dvojgólovým náskokom.

I keď tím z hlavného mesta Slovenska vyložene nesklamal a splnil si to čo mal, stále sa ponúka veľa priestoru na zlepšenie. Pre blaho futbalu na Slovensku, však nedopustil blamáž a ako favorit si pripísali víťazstvo. Ak zvládnu aj odvetu na ihrisku súpera, v ďalšom kole ich bude čakať švajčiarsky Young Boys Bern.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama