Reklama
Loading...
Reklama

Slavia celou nedávno skončenou sezonu potvrzovala svou absolutní dominanci na české ligové scéně. Co však působilo jako velké slávistické překvapení byl útočník Abdallah Sima. Mladý talent ze Senegalu, jehož před rokem znali dobře jen fanoušci druholigového Táborska, se stal hvězdou celé nejvyšší soutěže a pro Slavii také důležitým tahounem při cestě za obhajobou mistrovského titulu. Ten bude pro Slavii cílem i v následující sezoně, ale Abdallah Sima bude patrně vše sledovat pouze jako divák.

Poté, co obstál v létě 2020 při zkoušce v pražských Vršovicích se možná trochu překvapivě dostal i na soupisku pro evropské poháry. Nejprve se s ním počítalo především jako s hráčem působícím v B-týmu. Svými výkony však naznačil vyšší cíle a tak například zkušený útočník Stanislav Tecl strávil více času na lavičce náhradníků. Abdallah Sima si musel náhle připadat jako ve snu.

Fanoušci ho posléze brali jako nepostradatelného a stal se častým předmětem jejich diskuzí. Trenér Trpišovský a jeho kolegové si mohli mnout ruce. Příchod Abdallaha Simy se dnes jeví jako ukázková “trefa do černého”. Už během jarní části sezony přicházely spekulace o možnosti dalšího Simova stěhování na ještě atraktivnější adresu, byť ho Slavia prezentovala jako jeden z trumfů do boje o účast v Lize mistrů.

V loňském ročníku se Sima podílel nejen na mistrovském titulu, ale výrazně se podepsal i na slávistické jízdě Evropskou ligou. Nyní je však vysoce pravděpodobné, že snahu spoluhráčů o účast v elitní evropské klubové soutěži bude Abdallah Sima sledovat jen jako divák u televize. Už na jaře měly naznačovat Slavii svůj zájem kluby jako Juventus, Paris St. Germain či Arsenal. 

V současné době mají mít podle našich informací o Simu zájem dva anglické, dva francouzské a jeden německý klub. Slavia je prý smířena s odchodem své největší hvězdy minulé sezony. I proto vidíme nyní mohutné posilování ofenzivy. Na každý pád však bude laťka posazena velmi vysoko. 

ČÍST VÍCE

Související články:

  • Slavie nadále posiluje ofenzivu. Prosadí se Ekpai?
  • Michael Krmenčík řeší svou budoucnost
  • Fotbaloví hračičkové – NOVÉ ČÍSLO MAGAZÍNU
  • Reklama