Reklama
Loading...
Reklama

Na začátku března Jean-David Beauguel sebevědomě prohlásil, že zná své kvality a chce se stát nejlepším střelcem nejvyšší soutěže. Poslední dobou francouzský útočník dokazuje, že svá slova myslí vážně. V posledních šesti zápasech se rodák ze Štrasburku prosadil hned pětkrát a dotahuje lídra tabulky střelců.

Ještě na podzim se Beauguel do zápasů dostával sporadicky a plnil roli náhradníka. V novém kalendářním roce však francouzský útočník začal dostávat mnohem více prostoru a stal se ofenzivní jedničkou Plzně. Aktuálně je devětadvacetiletý hromotluk ve skvělé formě. Skóroval v pěti z uplynulých šesti ligových startů. Navíc hned ve třech případech byly jeho zásahy evidovány jako vítězné.

„Je super, že najdete další motivaci kromě toho, že chcete pomoct mužstvu. Bogy má šanci být gólový, musíme ho navnadit i týmovým úspěchem. Jestli vyhraje, tipovat nebudu, ale jednoznačně mu to přeju,“ okomentoval Beauguelovy ambice pro deník isport.cz trenér západočeského celku Adrian Guľa.

Naposledy se francouzský útočník podílel gólem na výhře Viktorie proti Zlínu, za který dříve hrával. Ve své poslední sezoně v dresu Ševců odehrál Beauguel 18 utkání, během kterých ukázal své umění, když vsítil devět gólů.

Letos v dresu Západočechů naskočil Jean-David Beauguel do 23 zápasů a na kontě má již 11 branek. Počtem vstřelených gólů se dotáhl na sparťanského Lukáše Juliše a slávistického Abdallah Simu. Na Jana Kuchtu, který vévodí tabulce střelců, ztrácí francouzský útočník již pouhý jeden přesný zásah. Dokáže štrasburský rodák splnit své předsevzetí a stane se nejlepším ligovým kanonýrem?

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama