Reklama
Loading...
Reklama

Nejproduktivnější bek české první ligy se nachází v celku Českých Budějovic. Je jím devětadvacetiletý Benjamin Čolić. Bosenský obránce je spolu se záložníkem Patrikem Brandnerem nejlepším klubovým střelcem. Oba nasázeli šest gólů, přičemž sarajevský rodák odehrál o šest zápasů méně.

Benjamin Čolić je v první lize nejlepším střelcem mezi obránci. Ke svým šesti zásahům navíc přidal ještě dvě asistence. Trefy bosenského beka jsou vskutku efektivní. Když skóruje, Dynamo neprohrává. Ve dvou případech se sice jihočeský celek musel spokojit s remízou, jinak ale obráncovy góly vedly k vítězství. Hned pět branek vstřelil bývalý mládežnický reprezentant z pokutových kopů.

„Dal jsem dost gólů z penalt, ale počítá se každá branka a je jedno, z jaké situace padla. Nejdůležitější je, že moje produktivita nám často pomohla k zisku bodů. To je pro mě hlavní,“ uvedl Čolić v rozhovoru pro klubový web.

Ofenzivní kvality si krajní obránce osvojil v angažmá v bosenském Željezničaru Sarajevo. V klubu strávil šest let, během kterých vyhrál tři ligové tituly a dvakrát se radoval i ze zisku poháru.

„Celý život jsem hrál ofenzivně. V Bosně jsem nastupoval v jednom z nejlepších klubů celé soutěže, takže jsem musel pomáhat i směrem dopředu,“ svěřil se bosenský bek v rozhovoru.

V Bosně a Hercegovině Čolić působil i v dalších dvou týmech. V létě 2017 se vydal do České republiky a podepsal smlouvu s Karvinou. V červenci 2019 obránce přestoupil do Dynama, kterému pomohl ke konečnému sedmému místu v loňském ročníku nejvyšší soutěže. Aktuálně se České Budějovice nacházejí na 11. místě a nevyhrály již osm utkání v řadě. Zítra Jihočeši vyzvou Zbrojovku, a mohou tak ukončit dlouhé čekání na ligové vítězství.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama