Reklama
Loading...
Reklama

Osmnáctiletý talent se ocitá v obtížné situaci. Celek z pražské Letné se musí obejít bez zraněných útočníků Libora Kozáka i Lukáše Juliše. Adam Hložek se tak stává hlavním hráčem Sparty, který by měl obstarávat góly. Rodák z Ivančic se však nového úkolu nebojí.

Adam Hložek se po zlomenině zánártní kůstky dostává opět do tempa. Po čtyřech měsících bez fotbalu už v nejvyšší lize naskočil do dvou zápasů. Talentovanému útočníkovi pomohla také uplynulá reprezentační pauza, během které zcela zregeneroval. V přípravném utkání proti Žižkovu navíc vstřelil branku, což mu může posílit potřebné sebevědomí.

„Čeká nás teď náročný program a my se na něj musíme co nejlépe připravit. Samozřejmě se už na soutěžní zápasy těším, už mi to chybělo. Cítím se teď nejlíp, co jsem se po zranění vrátil,“ uvedl Adam Hložek pro klubovou televizi.

Adam Hložek se zotavil v pravý čas. Trenér Letenských Pavel Vrba se totiž musí vypořádat s absencí dvou zraněných útočníků. Libor Kozák v letošní sezoně vsítil čtyři góly během 13 utkání. Lukáš Juliš pak za 19 zápasů nasázel dokonce 11 branek. Ani jeden však do hry v nejbližší době nemůže zasáhnout, a střelecká zodpovědnost tak leží na bedrech talentovaného mladíka.

„V tomhle ohledu se toho moc nemění, protože jsem útočník a od něho se góly očekávají. Doufám, že to tam bude padat jako před zraněním,“ prohlásil Hložek k nelehké výzvě.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama