Reklama
Loading...
Reklama
Joachim Löw, Manuel Neuer
FOTO: picture-alliance/dpa. Stratenschulte
Zahraničí, Český fotbal

Češi si na německý tým v plném složení musí nechat zajít chuť

Poslední reprezentační sraz tohoto kalendářního roku se blíží a český národní tým kromě závěrečných zápasů Ligy národů proti Izraeli a Slovensku čeká i atraktivní přípravný zápas proti Německu. Na jeho atraktivitě ovšem ubírá fakt, že německý tým do něho nastoupí bez svých klíčových hráčů.

Němečtí trenéři se totiž rozhodli, že Manuel Neuer, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Leroy Sané, Matthias Ginter, Toni Kroos a Timo Werner nastoupí až do utkání Ligy národů a přípravný zápas s Českem vynechají. Kvůli nákaze budou Němcům chybět Niklas Süle s Kaiem Haverzem. Je tak těžké odhadovat, jakou jedenáctku Joachim Löw na Čechy nasadí. Mezi největší hvězdy, kteří proti Čechům budou moct nastoupit patří Julian Brand, Ilkay Gündogan nebo Bernd Leno.

Z pohledu Löwa je vyzkoušení širšího kádru v přípravném zápase logický krok, pro český tým je ale velká škoda, že přichází o možnost poměřit své síly s nejsilnějším možným německým výběrem. I přes absence osmi top hráčů za naše západní sousedy nastoupí velmi kvalitní tým, který bude favoritem zápasu a svým výkonem si bude snažit říct o čas i v soutěžních zápasech. Obzvlášť speciální zápas proti Česku možná odehrají Philipp Max hrající za PSV Eindhoven a Felix Uduokhai z Augsburgu, kteří si budou moct odbýt premiéru v německém A týmu.

Německo je po jedné výhře a třech remízách ve své skupině Ligy národů bod za vedoucím Španělskem. S Ukrajinou má stejný počet šesti bodů a čtvrté je zatím se dvěma body Švýcarsko. Po propadáku na posledním MS se fotbalová velmoc snaží přebudovat své A mužstvo. V reprezentaci tak rozhodnutím Löwa skončili Jerome Boateng, Mats Hummels a kromě nich v reprezentaci i přes životní formu těžko pochopitelně dál chybí Thomas Müller. Šanci dostávají mladí a méně zkušení hráči.

I českému týmu bude chybět velké množství hráčů. Mezi nejvýraznější absence se řadí Jan Bořil, Lukáš Provod, Pavel Kadeřábek, Ondřej Kúdela a hlavně Patrik Schick s Adamem Hložkem, útočníci číslo 1 a 2. V českém případě se samozřejmě jedná o vynucené absence.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama