Reklama
Loading...
Reklama

Najočakávanejší zápas doterajšieho ročníka Fortuna Ligy skončil remízou 1:1. Odohral sa, napriek snahe domácej Dunajskej Stredy bez divákov. Na lavičke hostí sa objavila osoba, ktorej kroky počas zápasu väčšinou vedú do iných útrob štadióna.

Vlastný gól a nádherná štandartka

Gólovo načal stretnutie obranca Dominik Kružliak, ktorý si po Weissovej prihrávke zrazil loptu do vlastnej siete. Stalo sa tak v 28. minúte. Už o 6 minút neskôr bolo vyrovnané, keď sa z priameho kopu nádherne trafil Andrija Balić.

Ďalšieho zásahu sme sa už nedočkal. Ani jeden tím nedokázal zužitkovať svoje šance. Obaja sokovia si tak rozdelili body.

Mourinhov štýl v slovanistickom podaní

Belasí už pred zápasom avizovali, že prídu v oklieštenej zostave. Čo sa týka realizačného tímu, tak to naozaj platilo. Pretože väčšina personálu,  na čele s trénerom Milaničom naozaj absentovala. Na druhú stranu, čo sa týka hráčov, tak prišiel Slovan až na pár výnimiek v plnej sile, hoci sa očakávalo aj zopár futbalistov z B-mužstva.

Niečo podobné je v zahraničí celkom bežný jav. Nie úplne v tomto prevedení, ale často tréneri na tlačovkách vylúčia to, že by niekto na stretnutie nastúpil, no potom ho môžeme vidieť v základnej zostave. S takýmto javom sa často spája José Mourinho, ktorý bol často prichytený, ako používa tzv. “mind games“ na tlačových konferenciách.

 

Výmena kresla za lavičku

Na lavičke Bratislavského klubu sa objavila nečakaná osoba. Mimo trénerov juniorky sa na nej objavil aj predseda klubu Ivan Kmotrík. A nebola to len jeho prítomnosť, pretože si neodpustil ani burcovanie mužstva počas celého zápasu.

„Zostavu určil Darko Milanič, pred zápasom sme úzko komunikovali. Nemali sme úprimne veľmi na výber, hrali tí, ktorí po zdravotnej a fyzickej stránke mohli. Svojou prítomnosťou na lavičke som sa snažil pomôcť mužstvu k čo najlepšiemu výkonu. Nepasujem sa do role trénera. Bol tam so mnou aj realizačný tím, nielen ja. Chcel som chalanov povzbudiť, aby cítili, že Spolu sme Slovan aj v takejto ťažkej situácii. Mojím zámerom bola morálna podpora, aby cítili, že sme spolu s nimi. Teším sa z toho, čo mi hráči vrátili späť a som spokojný s ich prístupom a charakterom,“ vyhlásil Ivan Kmotrík ml. po zápase.

Liga je stále otvorená

Vzhľadom na remízový výsledok zápasu, sú obe mužstvá v rovnakej situácii ako pred ním. Dunajská Streda stále vedie ligu o 2 body. Na budúci týždeň ich čaká Sereď, ktorá ťahá negatívnu sériu 6 zápasov bez víťazstva v ligovej súťaži. V poslednom meraní síl medzi nimi ich navyše DAC deklasovala 6:0

Slovan bude na svojom štadióne hostiť Nitru. V úvode sezóny sa obaja stretli a belasí vyhrali jednoznačne 5:0, ešte pod vedením trénera Jána Kozáka ml.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama