Reklama
Loading...
Reklama

Českou reprezentaci trápí už nějakou dobu gólové zakončení. Po rocích mlčení se však o slovo hlásí hráč, kterého většina z nás odsoudila a jen těžko věřila tomu, že by se ještě mohl zvednout a dávat góly jako dřív. Tímto „vyvoleným“ není nikdo jiný než Tomáš Pekhart. Poslední dobou se totiž jedná o něco neuvěřitelného!

Nebudeme si lhát do kapsy, jen minimum fanoušků neodepsali Tomáše Pekharta do starého železa. Všude zněli názory, že už němá, co by ukázal a že je jeho bohatá kariéra pomalu, ale jistě u konce. Tak pozor, tento scénář můžeme rovnou zahodit. Tomáš Pekhart totiž ukazuje, že jeho hlad po gólech je stále velký a rozhodně ještě neřekl poslední slovo. Jen si vzpomeňme, kdy naposledy byl český hráč vedoucím střelcem nějaké evropské soutěže?  Pekhart je se 7 góly ve vedení ligy a se svou Legií okupuje 4. místo tabulky. Jen pro představu, Legia má na kontě 9 branek, z toho 7 vstřelil právě Pekhart. Já osobně jsem ho zařadil do svého podvědomí jako útočníka, který má to nejlepší za sebou. Musím však uznat, že toto zařazení je nesprávně. Pekhart se neskutečně zvednul a podle mě by měl dostat šanci v repre. Rozhodně si o to svými výkony říká!

Výkony českých útočníků v reprezentaci mají jednu chybu. Nejsou tolik potřebné góly. Když si vezmeme hráče, kteří jsou v nominaci či v nedávné době byli, zadrhneme se rychle. Patrik Schick je číslem 1, ale teď se zranil a kdo ví, za jak dlouho znovu bude formě. Ondrášek sice spasil Česko proti Anglii, ale to je vše. Krmenčík na začátku nabral formu, ale teď onemocněl Covidem. A Navíc v reprezentaci mu to taky nepadá. Z české ligy zbývá už jen Doležal s Kozákem a ti jsou na tom podobně. Poslední v řadě je Matěj Vydra, který nastupuje v Premier League za Burnley, ale v repre to taky nefunguje. Zkrátka a dobře, většině vyschl střelecký prach a je potřeba a s tím něco dělat. A to rychle.

Myslím, že dát šanci Tomáši Pekhartovi by nemuselo být vůbec na škodu. Formu má, góly střílí a mohl by reprezentaci dodat potřebný klid v zakončení. Pokud se podíváme, kdo by se mohl dále dostat do repre, dle formy nás může napadnout asi jen Lukáš Juliš ze Sparty. Přišel čas ukázat, co v něm zůstalo! Pekhart se zkrátka musí ukázat a právě teď přišel ten nejlepší čas. Patrik Schick sice odvádí skvělou práci, ale i on občas stagnuje. Chtělo by to nový impuls, kterým může Tomáš Pekhart být.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama