Reklama
Loading...
Reklama

Dnešní článek se nebude zaobírat fotbalovou tematikou. Na demonstraci proti vládním opatřením se vyskytlo mnoho známých sportovců. Pro isport.cz se rozpovídal bývalý hokejista Viktor Ujčík a na Staroměstském náměstí se objevili také fotbalisté. Mezi nimi i hráč Mladé Boleslavi Ondřej Mazuch.

Po nedělní demonstraci na Staroměstském náměstí panují rozporuplné názory. Národ je opět rozdělen na dvě poloviny. Účastníci demonstrace do jednoho mají stejné názory a po internetu kolují zážitky lidí ze Staromáku a všechny se shodují. 

Média demonstraci jednohlasně odsoudila. Byl to skutečný záměr? Stoper Mladé Boleslavi Ondřej Mazuch se na demonstraci vyskytl také. Jaké restrikce mu osobně nejvíce vadí? To se dočtete v krátkém rozhovoru.

 

Proč jste dorazil na demonstraci?

“Bydlím kousek od Staromáku a chtěl jsem se na demonstraci přijít podívat. Nesouhlasím s řadou vládních restrikcí a myslím, že vláda k tomu přistupuje špatně. Člověk dneska neví, co bude zítra a to si myslím, že je špatně. Kdyby vláda dala jasný plán, tak si myslím, že by ta společnost nebyla tak rozdělená.”

Podle několika videozáznamů policie uzavírala východy již během demonstrace a po internetu kolují záběry policejních provokatérů. Vy osobně máte nějakou zkušenost nebo poznatek?

“Já se na Staromák dostal přes Pařížskou ulici. Stál tam policejní kordon. Přišel jsem na Staromák později (demonstrace byla oficiálně předčasně ukončena) a už tam byl svým způsobem klid. Stále tam probíhaly menší potyčky, kdy policajti odváželi v poutech výtržníky. Ke čtvrté hodině už se to rozešlo a žádný problém nebyl.”

Jak reagujete na slova ministra Hamáčka s premiérem Babišem, že účastníci demonstrace jsou bezohlední sobci a že kvůli vám přibudou stovky nakažených?

“Po tom co se v neděli stalo, si myslím, že lidé budou chtít do ulic opět vyjít. Budou se pořádat další demonstrace, co jsem četl na internetu. Otázkou je, zda k tomu vůbec dojde, pokud ta situace bude horší a horší. Uvidíme, jak to dopadne. Doufám, že to nedopadne, tak jako v neděli.”

“Babiš s Hamáčkem to vidí jednostranně. To, co se tam stalo, tak ví jen lidi, co byli u toho a nechci to moc komentovat, jelikož jsem přišel později. Další demonstrace se plánovat budou a už to nebude povolená demonstrace.”

Podle informací se chystá demonstrace během oslav na hradě, které proběhnou 28. 10. Uvidíme vás tam také?

“Nejsem žádný velký demonstrant, že bych tam křičel nebo něco, ale jestli nějaká demonstrace bude, tak ji navštívím, protože to co se tady děje, tak mi jedno není a je potřeba pro to něco udělat!”

Jaké restrikce nejvíce vadí vám?

“Největší problém vidím v komunikaci vlády. Podle mě dávají nepravdivé informace o nakažených. Samozřejmě na Covid lidé umírají. Spíš bych řekl s Covidem. Co se týče testování, tak znám mnoho známých, kteří na testu nebyli a stejně jim přišla SMS s pozitivním výsledkem. Je tu velký zmatek a nesouhlasím s vypnutím ekonomiky.”

“Samozřejmě nejsem žádný odborník, ale mám selský rozum. Co se týče sportu, tak konkrétně v první a v druhé lize nebyl důvod přerušit soutěže. Byli jsme testováni každý týden a někdy dvakrát v týdnu. Tady to nařízení je zbytečné. Co se týče restaurací, tak tam všichni provozovatelé přijali veškerá opatření pro to, aby mohli normálně fungovat. Těch věcí je více, které mi vadí.”

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama